Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su tragedije pre šest meseci, kada su nastradala deca i mladi u školi Vladislav Ribnikar i u mladenovačkim selima Dubona i Orašje, najveće tragedije koje su pogodile našu zemlju i istakao da je od tada puno toga urađeno na podizanju bezbednosti dece u školi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

“Danas je pola godine od stravične tragedije u Ribnikaru i dan kasnije u Mladenovcu, Duboni i Orašju, i još jednom želim svim članovima porodica nastradalih da uputim izraze saučešća”, rekao je Vučić za Pink.

Kaže da se država u teškim okolnostima uprkos najvećoj tragediji koja je pogodila našu zemlju potrudila da uradimo dosta toga u razoružanju nacije, ali i uvođenju pravila za povećanje sigurnosti za našu decu u školama.

Od prvog dana postojali pritisci, Vulin radio samo za Srbiju

Predsednik je izjavio, povodom ostavke koju je dao direktor BIA  Aleksandar Vulin, da je tačno da su od prvog dana njegovog imenovanja na tu funkciju postojali pritisci i zahvalio mu na doprinosu koji je dao za očuvanje bezbednosti zemlje.

“Na meni jednostavno nije da to komentarišem. Vulin mi je i drug sa kojim sam proveo mnogo vremena, razumem i njegovu reakciju, ali nije otišla njegova glava ili slično. Postojali su pritisci od početka kada je imenovan na tu dužnost, od prvog dana, i bilo je nedvosmisleno”, rekao je Vučić.

To je sasvim tačno što je naveo Vulin u svom pismu, dodao je predsednik. “On naravno odlično zna kako se to kreće i kakve su posledice bile ili kakve bi posledice mogle da budu dalje. Ja ne mogu i dalje da komentarišem, jer njemu je sad nešto lakše nego meni, dok ja ne mogu i dalje da komentarišem sve stvari, iz prostog razloga zato što sam predsednik Republike, ali i zato što sam obavezan na čuvanje tajni i o takvim stvarima ne mogu da govorim”, rekao je Vučić. 

Hvala građanima na 130.000 potpisa podrške

Aleksandar Vučić obavestio je da je Srpska napredna stranka sakupila 130.000 potpisa podrške građana za izborne liste i da će oni koji izgube na izborima ponovo tražiti alibije zašto su izbore izgubili.

“Hvala ljudima na oko 130.000 potpisa. Toliko smo skupili, ali smo predali 90 i nešto hiljada, pa je izborna komisija prihvatila 90.000. Jer, skupljali smo i za lokal, svuda da bi bili prvi, pa su bili veliki redovi, ali ukupno oko 130.000 različitih ljudi. Negde za dva sata, u Vojvodini za sat i 40, tu je stranka izuzetno organizovana zahvaljujući predsedniku Vučeviću”, rekao je Vučić za Pink.

Komentarišući ponovne medijske napade na njegovu porodicu, predsednik je rekao da “kampanja mržnje prema majkama i porodicama” nije ono što narod Srbije želi da čuje i da one koji to rade treba da bude stid. 


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: