Podeli vest

Srbija visoko uvažava saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama, rekao je danas potpredsednik Vlade i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević na sastanku u Beogradu sa predstavnicima Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove (AIPAC), koje je predvodio predsednik te organizacije Majkl Tučin.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Vučević je dodao da se nastavlja proces unapređenja bilateralne vojne saradnje sa SAD i da u skladu sa svojim nacionalnim interesima Srbija izgrađuje partnerske odnose sa svim relevantnim međunarodnim akterima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je rekao da Srbija nastavlja da bude odgovoran i kredibilan partner, kao i da će, u skladu sa svojim jasnim političkim opredeljenjem, ostati vojno neutralna država.

Vučević je istakao da Srbija principijelno zastupa stav o suverenitetu svake države i da je privržena poštovanju načela teritorijalnog integriteta i političke nezavisnosti.

Naglasio je da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji kompleksna i da mnoštvo 2iracionalnih odluka prištinskih vlasti i njihova konstantna primena mehanizama sile doprinose pogoršavanju bezbednosne situacije”.

Kako je istakao, Srbija je posvećena mirnom rešavanju svih pitanja kroz razgovore sa Prištinom i puno poštovanje Rezolucije SB UN 1244 i Vojnotehničkog sporazuma i odlučna da u skladu sa osnovnim principima međunarodnog prava zaštiti svoj suverenitet i bezbednost građana.

Predstavnici Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove izrazili su nadu da će saradnja sa Srbijom zemljom biti podignuta na viši nivo u svim oblastima od zajedničkog interesa.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ