Podeli vest

Ministar odbrane Miloš Vučević je rekao da je atmosfera na KiM toliko napeta da bi najmanji incident mogao da dovede do toga da stvari krenu u nepoželjnom pravcu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučević
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ARHIVA

Atmosfera na KiM je toliko napeta da bi najmanji incident mogao da dovede do toga da stvari krenu u nepoželjnom pravcu, i to nije ništa čudno jer Priština i Kurti stalno povlače poteze usmerene na destabilizaciju i proterivanje Srba sa KiM, rekao je danas ministar odbrane Miloš Vučević.

“Atmosfera je toliko zapaljiva i napeta da je dovljna jedna šibica da se upali i da sve može da krene u nekom nepoželjnom pravcu. To ne treba da nas čudi, jer Priština, i Kurti sve vreme njegovog mandata povlači niz jednostavanih poteza koji su usmereni na destabilizaciju, nepoštovanje ili potpuno stavljanje van konteksta svih sporazuma koji su na neki način zaključeni. Sa druge strane jasna je poruka Srbima da su oni tamo nepoželjni”, rekao je Vučević gostujući na TV Prva.

On dodaje da je u pitanju teror Kurtijeve administracije i politika sa ciljem da etnički potpuno očisti teritoriju Kosova od Srba.

“Vrlo je teška situacija. Nama je lako iz Beograda, Niša, i Subotice da kažemo šta treba raditi. Nije lako objasniti Srpskoj zajednici na KiM koliko je važno da ostanu smireni, da ne nasedaju na provokacije, a sa druge strane da ne budu dalje ponižavani, obespravljeni. Moramo razumeti i njihove reakcije, nemaju isti ambijent život kao ostali građani Srbije”, rekao je ministar.

Jučerašnje akcije, kako je rekao ministar, kada su predstavnici opštinskih izbornih komisija pokušali da uđu u prostorije opštinske izborne komisije, u čemu ih je sprečila grupa građana, su takođe imaju za cilj uznemiravanje i plašenje građana.

“Oni su imali neku priču da zauzimaju opštinske izborne komisije. Nalaze navodno neke eksplozivne stvari. Kakve eksplozivne stvari? Jedino što je bilo je njihovo oružje i ono sto su korisitili i demonstriraju neku silu provlače se kroz prozore izbacuju neke ljude”, rekao je Vučević i dodao da smatra da će objašnjenje biti da pripremaju izbore za 18. decembar.

“Naravno oni će vam to objasniti da pripremaju izbore za 18. decembar samo ne znamo ko će da učestvuje, njih 10 da izabere gradonačelnika, a ovo nije zastrašivanje Srba da izađu na izbore već da napuste KiM”, rekao je ministar.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: