Podeli vest

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da danas da će na sednici Predsedništva SNS jedna od tema biti sastav koalicije koja će formirati buduću vlade.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

MILOS VUCEVIC
TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/ARHIVA

“Očekujem da SNS pozove manjinske stranke, da vlada bude inkluzivna više nego pre. Treba da donesemo odluku idemo li u koaliciju sa SPS-om i Jedinstvenom Srbijom, i možda sa još nekim strankama”, rekao je Vučević novinarima u Novom Sadu.

On veruje da će se izaći sa timom koji je jedinstven u zaštiti države i građana.

“Ako bude dolazilo do nekih promena u Novom Sadu, ja ću to podeliti sa javnošću. Izaći ću sa predlozima pred skupštinu i stranku i pokušati da ih obrazložim. Ne bih da prejudiciram i pravim pritisak na druge ljude nepotrebno, ili pre vremena. Sačekajmo šta će biti”, rekao je Vučević.

Dodao je da će, ako do tog momenta dođe, referisati šta je zatekao u Novom Sadu 2012, a šta u gradu ostavlja.

“Sud istorije će doneti ocenu o meni”, smatra Vučević.

On je ukazao da je, pre svega, važno pitanje politike koju će sprovoditi buduća vlada.

Vučević je naveo i da će se na sednici Predsedništva govoriti i o Kosovu i Metohiji, šta nas čeka 1. septembra, dodajući da sada SAD ulaze energičnije u proces traženja kompromisnog rešenja.

Poručio je da sledeću vladu čeka ogromna odgovornost i da neće biti lako.

“Svi treba dobro da razmisle i da stave prst na čelo šta je to što mogu da urade. Neće biti lak period koji je pred nama. U Srbiji je uvek izazovno, ali ovoga puta je veoma složena situacija zbog više aspekata, pitanja KiM, energenata, saradnje sa EU, za koju nismo sigurni koju strategiju ima za Zapadni Balkana, rat u Ukrajini”, rekao je Vučević.

Sednica Predsedništva SNS biće održana danas u 17 sati, a prema ranijim najavama predsednika Aleksandra Vučića, dva kandidata iz SNS za premijersko mesto su Ana Brnabić i Miloš Vučević.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: