Podeli vest

Vulin je to naveo u saopštenju MUP-a komentarišući navode ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila da ne razume šta je ministar Vulin hteo da postigne u Moskvi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC/ARHIVA

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je danas da ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil možda uspe da ga skloni iz Vlade, ali da neće uspeti da skloni “ideje samostalne Srbije koja sama odlučuje”.

Vulin je to naveo u saopštenju MUP-a komentarišući navode ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila da ne razume šta je ministar Vulin hteo da postigne u Moskvi.

“Ne znam šta ambasador Hil misli da postigne ubeđujući nas da priznamo Kosovo, a mislim da ni on to ne zna. Pre nego sledeći put kaže da je bombardovanje Srbije sprečilo katastrofu, neka klekne pred grob Milice Rakić i neka njenim roditeljima objasni koliko je njena smrt doprinela sprečavanju humanitarne katastrofe više ili manje od laži o masovnim streljanjima Šiptara na stadionu FK Priština ili laži o masakru u Račku”, naveo je ministar.

Vulin nagalšava da ne zna ni šta je gost u Srbiji ambasador Hil hteo da postigne komentarisanjem postupaka ministra u Vladi Srbije, koja mu je domaćin, ali, dodaje, zna da ambasador Srbije u SAD nikada ne bi “komentarisao postupke ministra iz Vašingtona”.

“Kada je već podelio sa nama šta misli o ministrima Srbije, mogao bi da kaže i koje su to odluke na koje nas tera Rusija, a nisu u našem interesu. Da li je u našem interesu da priznamo lažnu državu Kosovo ili da srušimo Dejtonski sporazum ili da uvedemo sankcije Rusiji i ostanemo bez gasa”, pitao je Vulin.

Rusija nas, naglašava u saopštenju ne tera ni na šta, ali zato ambasador Hil misli da nas može naterati na bilo šta “kao da smo Komanči u rezervatu”.

“Možda ambasador uspe da me skloni iz Vlade, ali ideje samostalne Srbije koja sama odlučuje, e to nećete uspeti, pa znali ili ne znali šta činite”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: