Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da bi voleo da zna da je kraj problemima na teritoriji Kosova i Metohije moguć, ali da se plaši da nije i da će međunarodna zajednica reagovati.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVI

“Ponovo su zabranili (privremene vlasti u Prištini) ulazak na teroritiju KiM”, kazao je on za RTS i dodao da je drugačija situacija, srpska Vlada bi svečanu sednicu povodom obeležavanja nacionalnog praznika Vidovdana i 635. godišnjica Boja na Kosovu održala u Gračanici, a ne u Kruševcu. Takođe je rekao da je na jučerašnjoj sednici bilo reči i o položaju Srba na KiM, njihovom zaposlenju i drugim vidovima pomoći.

“Ali i uz sve ove nemoguće okolnosti, na teritoriji KiM uspešno smo sproveli završne ispite u osnovnim školama”, istakao je premijer. Napomenuo je da iako premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavlja da sprovodi svoju politiku, Srbi moraju da budu strpljivi i da razumeju okolnosti. Vučević je podsetio da su predstavnici vlasti u Prištini u petak izvršili napade na određene objekte Elektroprivrede Srbije.

On je poručio da je najvažnije da se sačuvaju mir i stabilnost, jer su oni preduslov da razvijamo ekonomiju, da imamo veće plate i penzije, gradimo puteve, škole, obdaništa.

“Verujem da ćemo imati znanja, odlučnosti i mudrosti da srpski brod vodimo u mirne vode, iako su uzburkani talasi, odnosno vremenski uslovi, gledano geopolitički, nisu idealni”, rekao je premijer.

On je dodao da je u u hijerarhiji vrednosti najvažnija i od naroda najpodržanija, sloboda. “Bez slobode ne možete da živite normalno i stvarate sve ove stvari. Moramo da pravimo dobar balans, da ne izgubimo slobodarski duh, ali i da čuvamo mir i stabilnost i u svakom smislu razvijamo državu”, poručio je Vučević.

Naveo je i da su nam potrebni sabornost, mudrost i dobro razumevanje svega što nam se dešava i što nas okružuje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!