Podeli vest

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević saopštio je da su predstavnici liste “Srbija ne sme da stane” danas obavestili predsednika Aleksandra Vučića da imaju većinu za sastav nove vlade.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ (STF)

On je posle konsultacija na Andrićevom vencu rekao i da će za desetak dana obavestiti predsednika i javnost o sastavu nove vlade.

“Mi smo predsednika Republike obavestili da imamo mogućnost za sastav vlade i rekli da ćemo javnost, svakako i predsednika Republike u narednih desetak dana, odnosno najdalje za desetak dana obavestiti o sastavu vlade, odnosno ko je predložen za mandatara za sastav vlade da bi predsednik mogao da mu poveri mandat”, rekao je Vučević novinarima.

On je dodao da su spremni da se u kratkim rokovima nastavi konstitutivna sednica Skupštine i da se izaberu organi.

“Mi imamo većinu. Razgovaraćemo sa kolegama iz Socijalističke partije Srbije, SVM, verovatno sa još nekim manjinskim strankama oko sastava nove vlade”, rekao je Vučević.

Kako kaže, sa predsednikom su razgovarali o radu buduće vlade i dodaje da nije bila suština u kadrovskim rešenjima nego u onome šta treba da se radi i o projektu Srbija 2027. te čitavom nizu infrastrukturnih projekata, borbi za KiM, očuvanju Srba na KiM, održavanju regionalanog mira i stabilnosti, platama i penzijama.

“Nismo danas pričali o imenima. Nijedno ime nismo spomenuli, niti jednu funkciju. Pričali smo o politici, pričali smo o programu, pričali smo o različitim idejama”, rekao je Vučević.

Na pitanje da li postoji dilema oko toga ko će biti mandatar, Vučević je rekao da ne postoji dilema već razgovori koji ih čekaju unutar stranke, ali i koalicije.

Nije, kako je rekao, bilo reči o datumu održavanja nastavka sednice Skupštine, ali napominje da je ta lista spremna da se u kratkom roku nastavi sa izborom skupštinskih organa i da se posle nastavi sa izborom vlade.

Na pitanje o međunarodnoj istrazi povodom proteklih izbora, Vučević je rekao da nema je nema i da je Srbija suverena zemlja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: