Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ne može i neće da prizna očekivanu odluku Državne dume Rusije o prijemu teritorija Ukrajine na kojima su održani regerendumi u sastav Rusije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da se on ne bori ni za Vladimira Putina, ni za Džozefa Bajdena, već za građane Srbije i državu Srbiju, i da ga ne ineteresuje šta imaju da mu poruče strani lideri, već da gleda da u ovim trenucima Srbija ne bude na njihovom udaru.

Vučić je, na pitanje od koga dolaze pritisci, o kojima se može čuti u medija sa nacionalnim frekvencijama, odgovorio da je dovoljno pogledati nekeod njih da bi se video koliki je svakodnevni i ogroman pritisak na naše rukovodstvo.

“Ne borim ni za Putina, ni za Bajdena. Ni za koga. Borim se za ove divne ljude u fabrici u Inđiji, za svakoga od vas, za sve građane Srbije, za ovu zemlju. Baš me briga za sve strane lidere, za sve šta imaju da poruče Srbiji, gledam da u ovim teškim trenucima Srbija ne bude na njihovom udaru”,poručio je on.

Osvrnuo se i na reči bivša nemačka kancelarka Angela Merkel rekla “o danu posle”, jer taj dan, kako je rekao, ne postoji.

“Neko mora da gleda šta ćemo sutra kada bude mir, da li smo sačuvali svoje pozicije, da li smo uspešno odbranili naše interese ili nismo. Postoje brojni pritisci i oni će se umnožavati. Rekao sam mnogo puta da će posle 15.septembra biti nepodnošljivi”, dodao je Vučić.

Kazao je da očekuje da će posle svih razgovora koje će imati narednih dana moći više da govori građanima o tome.

Kada uzmete nešto što je potpuno nevažno, jedan birokratski dokument (plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije) bez suštinske snage da ga iskoristite kako je to učinjeno u mnogim medijima za brutalan i žestok napad na Srbiju, kako je dodao, onda shvatite da su ti mediji politički instrument.

“Kada budu govorili sledeći put o nezavisnosti medija, samo ću da podsetim na te primere iz Vašingtona i Brisela. Petnaest minuta posle njihovih reči (reakcija na plan) objavljuju najprljaviju propagandu protiv Srbije, a da nisu pročitali ništa. Ali to govori da imaju sve manje strpljenja, da je nervoza sve veća”, rekao je on.

Vučić je ukazao da očekuje da će kod nas sve grupe za pritisak sada biti angažovane – deo medija i političkih stranaka, koji su plaćeni, i to i za jednu i za drugu stranu.

“Za nas koji nismo plaćeni od stranaca ostaje da vodimo brigu o Srbiji i njenim interesima”, poručio je Vučić.

Na dodatno pitanje od koga dolaze pritisci on je kazao da odgovara precizno i da zna dokle može da ide, a da ne naškodi zemlji.

“Mi štititmo sopstveni teritorijalni integritet i u našem je najboljem interesu da štitimo teritorijalni integritet međunarodno priznatih zemalja i to je jedino što sigurno ne može da se menja, to su stvari koje su za nas od presudnog značaja”, istakao je Vučić.

Obratiću se građanima 8. oktobra o svim važnim pitanjima

Predsednik je najavio danas u Inđiji da će se građanima obratiti u subotu, 8. oktobra o potezima koje će povući države vezano za sva važna politička i ekonomska pitanja.

“Po svim važnim pitanjima, sveobuhvatno o svim našim potezima, merama, politici, ekonomskoj i energetskoj tokm zime i snabdevanju hranom”, rekao je Vučić.

Pogoni Grundfosa na skoro 50.000 m2, povećaće plate 15%

Aleksandar Vučić je izjavio danas tokom obilaska nove fabrike za proizvodnju pumpi danskog Grundfosa da ta kompanija sada ima dva proizvodna pogona u Inđiji na ukupno oko 43.000 metara kvadratnih, kao i da su vlasnici najavili da će u novembru povećati plate radnicima 15 odsto.

Vucicć je rekao da se prvi pogon u Inđiji prostire na oko 26.000 kvadrata i novi na 17.000 kvadrata.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: