Podeli vest

Ana Brnabić je istakla da je Vučić tokom izborne kampanje najmanje vremena posvetio promociji stranke

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

shutterstock

Premijerka Srbije i Potredsednica Srpske napredne stranke(SNS) Ana Brnabić izjavila je danas da je ta stranka ispunila svoje ciljeve istorijskom pobedom Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, ali da su istovremeno, izbori pokazali da narod Vučića više ne shvata kao predsednika SNS, već kao predsednika Srbije.

“Stotine hiljada glasova više koje je Vučić dobio na izborima nego SNS govori da građani više nemaju znak jednakosti između Vučića i SNS. Aleksandar Vučić de facto više nije deo SNS i to već neko vreme, zato što je on na političkom pijedastalu. Moramo da prestanemo da oslanjamo na Vučića i njegovu popularnost”, rekla je Brnabićeva na TV Pink.

Ona je rekla da je Vučić tokom izborne kampanje najmanje vremena posvetio promociji stranke, već da se bavio problemima građana i rešavao ozbiljne probleme, kao što je kriza u Ukrajini.

“Rešavao je probleme krize u Ukrajine, naftovod, problem toga kako da izvuče našu poziciju da budemo i dalje jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije”, naglasila je Brnabić.

Ona smatra kako SNS ima najkvalitetnije ljude zahvaljujući Aleksandru Vučiću. Govoreći o mladim članovima te stranke, Brnabić kaže kako su oni danas već ozbiljni političari koji su se kalili i u koje je Vučić uložio ozbiljno vreme.

“SNS ima najbolje ljude. Ima podmladak koji je verziran u politici i koji imaju pola mandata u Skupštini kao poslanici. Svaki dan su napredovali ma koliko im se smejali neki i mi na njih možemo da računamo, jer su se kalili. SNS ima sve što joj garantuje da će voditi zemolju, Vučić će ostaviti veliki kapital, a na nama je da sačuvamo taj kapital”, rekla je Brnabićeva.

Govoreći o izborima, Brnabićeva je rekla da je SNS apsolutni pobednik izbora. Takođe, ubeđena je da će SNS i nakon ponovljenih izbora imati najveći proj glasova u Beogradu, a dodala je i kako nije smak sveta ukoliko se to ne desi.

“SNS je u Beogradu dobila više nego ova ujedinjena Ðilasova opozicija, Vladete Jankovića i “Moramo”, zajedno. Tako da ne možete da kažete da nismo pobednici izbora. Ti ljudi nikada neće dobiti ono što je sada u ovim izborima dobila SNS, tako da kako god bilo, mi smo apsolutno pobednici izbora, ali jesmo se previše oslonili na Aleksandra Vučića i njegovu popularnost”, dodala je Brnabić.

Komentarišući odluku Brisela da izuzme Srbiju od sankcija na uvoz nafte, premijerka je rekla da je to jako važna odluka za naše građane.

Ona je istakla kako je Vučić time počeo da se bavi odmah nakon izbora, zbog čega nije imao previše vremena za slavlje istorijske pobede.

“I to glasanje potvrđuje da mi branimo naš stav, a on je da nećemo glasati za sankcije, ali se pridružujemo osudama gde se krši teritorija Ukrajine. Mi cenimo naše odnose sa Rusijom, ali sa druge strane, zaista moramo da čuvamo interese Srbije”, dodala je premijerka.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: