Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je članstvo u Evropskoj uniji strateška i stalna pozicija Srbije koja se neće menjati u skladu sa dnevnom politikom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/RADE PRELIĆ (STF)

Govoreći na svečanom prijemu povodom proslave Dana Evrope, koju je u Botaničkoj bašti organizovao šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre, Vučić je rekao da je to nekada manje, a nekada više popularno, ali da se neće menjati.

“Verujem da i mi možemo da doprinesemo, bar u nekim stvarima, onome što je dobro za Evropu. Da, mislimo da pripadamo Evropi, mislimo da je Evropa naša kuća i Srbija će biti na Evropskom putu, bilo to popularno ili ne. Nekada je manje, nekada je više popularno, ali je to naša strateška i stalna pozicija koja se neće menjati u skladu sa dnevnom politikom”, poručio je Vučić.

Dodao je da se, u skladu sa tom porukom, nada da ćemo imati i više dobrih poruka iz Brisela u narednom periodu, pre svega što se tiče otvaranja daljih klastera, daljeg napredovanja Srbije na Evropskom putu.

“A mi ćemo morati da se potrudimo da važne uslove, reformske uslove, ispunimo i u pogledu vladavine prava, slobode medija. Mislim da je važno da mi nastavimo sa našim reformama i da ispunimo ono što ste vi nazvali uslovima i siguran sam da će vlada Miloša Vučevića uložiti ogromnu energiju u ispunjavanje tih zadataka. A vama hvala što o Srbiji brinete, što Srbiju poštujete”, rekao je Vučić.

On je istakao da je važno da sprovodimo reforme, da u mnogim oblastima ne zaostajemo za EU, ali da ima još dosta toga.

“Ne želim da govorim, ali čak i ako nismo dobri koliko biste vi voleli, niti slušamo bespogovorno koliko bi možda bilo bolje po nas, ali verujem da gordost i aroganciju vi više, a mi manje, nismo mogli da ostavimo po strani i da pričamo o budućnosti i tome šta je pred nama”, rekao je Vučić.

On je u svoje i ime građana Srbije još jednom čestitao svima Dan Evrope, kao i građanima Srbije koji žele da budu deo Evrope.

“Mislimo da pripadamo Evropi i bićemo na evropskom putu, to je naša strateška i stalna pozicija koju nećemo menjati”, rekao je Vučić.

Naglasio je da Srbija izuzetno poštuje EU i da želimo da joj se približimo što je moguće pre.

“Nastavićemo da radimo. I vama lično, dragi Emanuele, mnogo hvala na posvećenosti, mnogo hvala na napornom radu, mnogo hvala što ponekad razumete i našu kapricioznost i hvala što se tako beskompromisno zalažete za bolju poziciju Srbije”, rekao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ