Podeli vest

Nemačka kompanija Hansgrohe otvorila je danas u Valjevu fabriku sanitarne opreme, a predsednik Aleksandar Vučić je izjavio da je to velika stvar za taj grad i našu zemlju, kao i da će Hansgrohe od kraja sledeće godine zaposliti 300 radnika i posle do 1.000.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

“Tu su i Bicerba i Hajsens, uradićemo i brzu saobraćajnicu (od Lakovca do Valjeva) najkasnije do marta, gasovod treba da dođe u Valjevo, dolazi do 15. oktobra, i kada uradimo bolnicu za 90 miliona evra i halu od 15 do 20 miliona evra – to će biti novi grad”, rekao je Vučić.

Podsetio je da treba da se obnovi i preostali deo barske pruge, od Valjeva do Vrbnice na granici sa Crnom Gorom.

“Krušik sada stoji bolje, imao je dugove od 35 miliona evra, a sada 11,7 miliona. Imao je kredite od 10 miliona, sada dva miliona… ide bolje posao za krušik, iako bismo mi voleli da ne bude rata”, naveo je Vučić.

Rekao je da je Hansgrohe najbolji u svetu u toj branši i da je to jedna od najboljih nemačkih kompanija.

“Sada imaju 50 zaposlenih, vrše obuke, kada odete u Beč u hotel, Berlin i druge evropske gradove, u 80 odsto slučajeva tuševe koje vidite biće napravljeni u Srbiji”, rekao je Vučić. Dodao je da će do kraja godine nemačka kompanija zaposliti u Valjevu više od 100 ljudi i do 2027. godine imaće 1.000 zaposlenih.

Ovo će da podiže Valjevo, naglasio je Vučić i dodao da je investicija u novu fabriku vredna 85 miliona evra. Fabrika je otvorena u Industrijskoj zoni Valjevo, a pored Vučića prisustvuju i generalni direktor kompanije Hansgrohe Hans Jurgen Kalmbać, ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva Goran Vesić, ministar trgovine Tomislav Momirović, ambasadorka Nemačke Anke Konrad i drugi.

Proizvodi kompanije Hansgrohe se mogu naći u brojnim hotelima sa pet zvezdica i butik hotelima, privatnim vilama i korporativnim predstavništvima širom sveta, između ostalih u najvišoj zgradi na svetu – Burž Kalifa, jednom od najluksuznijih putničkih kruzera Kvin Meri 2, predstavništvu Aston Martina u Majamiju, ali i u glamuroznom Ekscelzioru u Dubrovniku.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…