Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas izložbu “Expo inovacije” u holu MTS Dvorane povodom “Evropske nedelje mogućnosti”, na kojoj su srpske kompanije predstavile svoja inovativna rešenja i postignute rezultate, i tom prilikom zahvalio EU na podršci koju pruža mladim i obrazovanim ljudima u Srbiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ STR

Izložba je podržana sredstvima Evropske unije, kroz programe Fonda za inovacionu delatnost, a Vučić je tom prilikom zahvalio EU na novčanoj pomoći mladim i obrazovanim ljudima, za koje je rekao da dobro vide gde je budućnost Srbije.

“Hvala na novcu vaših poreskih obveznika (EU) koji ste izdvojili da bi ste pomogli razvoj i inovativnih tehnologija i nauke i obrazovanja u celini u našoj zemlji”, rekao je Vučić.

Vučić je podsetio da je Srbija dobila organizaciju specijalizovane izložbe EXPO 2027. godine.

“Sad nam predstoji mnogo posla u naredne četiri godine. Za nas naredne četiri godine su prepune izazova jer moramo biti spremni da uradimo sve ono kako bi Beograd i Srbiju predstavili na najbolji mogući način. A to možemo samo uz vašu pomoć i podršku”, rekao je Vučić. Istakao je da je Srbija u prva četiri meseca zabelećila za 43 odsto uvećan izvoz IKT usluga i da to pokazuje koliko Srbija ima mladih, stručnih i sposobnih ljudi.

”Mi računamo na vas i vašu podršku i mislimo da ovo što vi radite i stvarate treba i da predstavljamo na EXPO. Predstavićemo mi sve naše kompanije, i bombone, i keks, ali ono što mislim da će naići na najveću pažnju svih ljudi koji dođu, je ovo što ste pokazali večeras”, istakao je Vučić.

Naglasio je da će Srbija sada ulagati u inovacioni sektor neuporedivo više kako bi bila pripremljena za 2027. godinu.

“Možete očekivati još više novca od svoje države, a mi ćemo od vas očekivati rezultate”, zaključio je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ