Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Svetske atletske federacije Sebastijana Koua i predsednika Evropske atletske federacije Dobromira Karamarinova, sa kojima je razgovarao o širokom spektru pitanja vezanih za budućnost atletike i njen dalji razvoj u Srbijii.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

“Srećan sam što mogu da vas ugostim pred ovo veliko takmičenje sutra. Imaćemo još mnogo ulaganja u atletski sport i mislim da će se to vratiti kroz dobar i zdrav duh. Hvala što uvek rado dođete u našu zemlju i pokazujete poštovanje prema našoj zemlji”, rekao je Vučić.

U razgovoru sa Karamarinovim, predsednik Vučić rekao da će radovi na nacionalnom Atletskom stadionu početi već do kraja ove godine, a da se završetak radova očekuje 2027. godine, kada će Srbija moći da se kandiduje i za Svetska i Evropska prvenstva na otvorenom. Kou se zahvalio predsedniku Vučiću zbog toga što prepoznaje značaj atletike i što pomaže njen razvoj. Direktor Srpskog atletkog saveza Slobodan Branković istakao je da je Srbija zemlja sporta, ali i zemlja sjajan domaćin svim sportskim radnicima i prijateljima sporta na planeti.

“Ni jedna zemlja u regionu u oblasti sporta i atletike nije imala takvu podršku Vlade, kao naša zemlja i mi smo na svemu što je urađeno i učinjeno beskrajno zahvalni predsedniku Vučiću i svim ljudima iz njegovog tima koji stoje iza nas i naše borbe za procvat i prosperitet srpske atletike koja širom meridijana uživa veliki respekt”, rekao je Branković.

Dodao je da Srbija u atletici važi za omiljenu destinaciju da zato zato ne čudi što će na predstojećem Svetskom prvenstvu u krosu imati planetarne asove, olimpijske šampione i gledati ih u borbi za nove medalje. Sastanku su prisustvovali i ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i predsednik Srpskog atletkog saveza Veselin Jevrosimović.

Srbija će sutra ponovo biti epicentar svetske atletike organizacijom Svetskog prvenstva u krosu, koje će biti održano u Parku prijateljstva na Ušću.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: