Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Briselu, gde će danas učestvovati u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, da je tokom dana imao važne sastanke sa evropskim zvaničnicima i najavio da bi Srbija do kraja godine mogla da dobije prve tranše sredstava predviđenih Agendom rasta za ZB.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/EBS/ JENNIFER JACQUEMART

Vučić je podsetio da je razgovarao sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom i evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.

“Danas je ovo bilo drugačije i strateški veoma važno. I veoma sam srećan što sam mogao o svim bitnim pitanjima da razgovaram sa Šarlom Mišelom i o odnosima Srbije i Evropske unije, našem evropskom putu, ali i o svemu onome što se zbiva u svetu, Ukrajini i Rusiji, ali i o Agendi rasta, kao i o onome što Mišel očekuje kao nekakvu vrstu strateških reformi unutar same EU, da bismo mogli bolje da procenimo našu poziciju u narednom periodu i šta je nama činiti, kako da se tome prilagodimo i kako da izvučemo najviše za našu zemlju”, rekao je Vučić.

 Tema je bila Plan rasta i reforme. Imamo jedan problem koji ćemo u narednih sedam dana rešiti. Sastanak sa mišelom je bio drugačiji i strateški važan, bitno je što sam sa njim o svim bitnim pitanjima razgovarao – izjavio je predsednik. 

Sad slede razgovori sa Boreljom i Lajčakom, a onda zajedno i sa Kurtijem.

– Od susreta sa Kurtijem ne očekujem ništa, on će da drami, viče, baš kao i uvek, ništa posebno. Što se tiče Borelja i Lajčaka pažljivo ću da ih saslušam, nemam šta da im zamerim, oni rade u teškim okolnostima, pozicija im nije laka. Borićemo se za interese našeg naroda na KiM. Ne očekujem velike zaključke – dodao je Vučić. 

Naveo je da su to za nas bili veoma važni i veoma dobri razgovori. “Ja verujem da ćemo pre kraja godine već imati prve tranše novca iz Agende rasta”, rekao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: