Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da svi u Evropi znaju da Aljbin Kurti neće dozvoliti Srbima u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji da izađu na izbore 17. decembra, jer traži da priznamo tzv. Kosovo da bi Srbi dobili pravo koje im pripada.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STR/

Vučić je to rekao u Dubaiju na pitanje novinara da prokomentariše razgovor sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom kao i to da su se iz EU poslednjih dana čuli pozivi da Prišitna obezbedi glasanje Srbima, ali i da je Kurti jutros sa sastanka sa ambasadorima Kvinte poručio da je neophodno potpisivanje međudržavnog sporazuma. 

Vučić je rekao da to znači da “mi moramo da priznamo Kosovo da bi Srbi mogli da učestvju na izborima i tačka i ništa više i ništa manje”. Kako je naglasio, to svi ljudi znaju u Evropi.

Glasove ne tražim u Zagrebu i Hrvatskoj već u Srbiji

Predsednik Vučić rekao je danas u Dubaiju da on i SNS glasove traže na izborima u Srbiji, a ne traže u Zagrebu i Hrvatskoj i upitao da li nekima u Hrvatskoj smeta što je on prvi predsednik posle mnogo godina koji je želeo da poseti Jasenovac i oda počast stradalim Srbima, Jevrejima i Romima.

“Ja glasove ne tražim u Zagrebu. Ja glasove tražim u Srbiji. Tražim ih u Pirotu, tražim ih u Kosovskoj Mitrovici, Novom Sadu, Beogradu, Ljuboviji, Somboru, Požarevcu, Zrenjaninu, u svakom mestu u Srbiji tražim glasove. Ne u Zagrebu. Da se kandidujemo na zagrebačkim izborima, siguran sam da bi oni pobedili. Tako da malo su lončiće pobrkali. Izbori su u Srbiji, a ne u Hrvatskoj i Zagrebu”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara o komentarima iz Hrvatske, da bi možda, ako dođe opozicija na vlast,  hrvatske vlasti možda bolje razgovarale sa srpskim.

Predsednik Srbije je upitao da li je onima koji su napisali izveštaj RTL-a smeta to što je prvi predsednik posle mnogo godina koji je hteo da ode u Jasenovac, da položi cveće i venac na spomenik stradalim Srbima, Jevrejima i Romima.

Opozicija bez programa, Šapić se uspešnije predstavio

 Aleksandar Vučić ocenio je da je predstavljanje kandidata SNS za gradonačelnika Beograda sinoć na RTS bilo mnogo uspešnije od opozicionih kandidata i dodao da je jasno da imaju posla sa onima koji, prema njegovim rečima, nemaju politiku, nemaju program i jedino se rukovode mržnjom.1010

“Video sam onaj klip koji je neko isekao gde kada ih pitaju jeste li za sankcije Rusiji oni kažu ‘Mi smo protiv Vučića’, a na pitanje kakav je vaš stav po pitanju Kosova i Metohije kažu ‘Nismo se mi okupili oko KiM nego da srušimo Vučića'”, rekao je Vučić u Dubaiju na pitanje novinara da prokomentariše predizborne debate u kojima opozicioni predstavnici ne govore o ključnim temama kao što su KiM, EU i ekonomski napredak Srbije.

Sledeće godine naći ćemo termin za susret sa Lukašenkom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Dubaiju da je sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom razgovarao o bilateralnim odnosima dve zemlje i situaciji o Ukrajini, kao i da će biti utvrđen termin sledeće godine za susret sa Lukašenkom.1010

Naše dve zemlje su prijateljske, istakao je Vučić, koji učestvuje na Samitu lidera o klimatskim promenama COP28 u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

“Rekao sam kada prođu izbori i tokom sledeće godine da pronađemo termin za naše susrete”, rekao je Vučić.

Govorili smo o našim bilateralnim odnosima i situaciji u Ukrajini, kako bih naučio nešto od Lukašenko koji je tamo mnogo bliže i bolje poznaje stvari.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: