Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije Milbauer (Muehlbauer Group) u Staroj Pazovi, koja će se baviti razvijanjem i sklapanjem baterija i gorivnih ćelija za električna vozila.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ (STF)


Kamen temeljac biće položen u severnom delu Istočne radne zone u Staroj Pazovi.
Svečanosti prisustvuju i nemačka ambasadorka Anke Konrad, predsednik Milbauer Holdinga Jozef Milbauer, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, ministarka nauke i tehnološkog razvoja Jelena Begović, ministar policije Bratislav Gašić i predsednik opštine Đorđe Radinović.
Pre polaganja kamena temeljca, Vučić je sa predstavnicma kompanije započeo sastanak.


Kako je ranije najavljeno, vrednost investicije u novu fabriku “Muehlbauer Automation” iznosi 29,5 miliona evra.
Fabrika će zaposliti do kraja 2025. godine 150 novih radnika.
Planirana je proizvodnja mašina za proizvodnju baterija i gorivih ćelija, ali i kompletnih proizvodnih linija.
Tehnološki proces se zasniva na sklapanju i montaži pojedinih delova (modula) u jednu kompletnu proizvodnu liniju, manuelnim radom zaposlenih uz korišćenje samo ručnog alata.


Nova fabrika biće izgrađena na površini od 12.000 metara kvadratnih u tri etaže.
Predviđenom dinamikom radova u planu je da objekat bude početkom 2025. godine.

FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ


Milbauer grupa osnovana je 1981. godine u Bavarskoj i od tada je izrasla u vodećeg globalnog proizvođača u sektoru bezbednosti, sa 35 proizvodnih i servisnih lokacija širom sveta.
Zapošljava više od 5.000 radnika širom sveta u trenutno sedam tehnoloških parkova.


Kako se navodi na sajtu ove kompanije, specijalizovana je za inovativna end-to-end ID rešenja koja se fokusiraju na proizvodnju, personalizaciju i izdavanje bezbednih ličnih karata i e-pasoša prema ICAO standardima i etablirala se kao kompetentan partner posvećen implementaciji bezbednosnih sistema: sistemi kontrole pristupa i granica, tehnologije za inspekciju vida i aplikacije za poluprovodnike.


Milbauer u Srbiji je jedan od najmodernijih tehnoloških centara u Srbiji, u Staroj Pazovi.
Kompanija zapošljava trenutno 250 stručnjaka iz različitih oblasti i kontinuirano ulaže u najnovije tehnologije i inovativne procese kako bi unapredila svoje kompetencije i obezbedila optimizovana rešenja za svakog kupca, navodi se na sajtu ove kompanije.
Ova nemačka kompanija poseduje fabrike u Nemačkoj, SAD, Maleziji i Slovačkoj, a njihov tehnološki park u Staroj Pazovi je prvi centar takve vrste u Evropi, osim matične Nemačke.


U planu su dodatna ulaganja u treći tehnološki park kojim bi ukupan broj zapolsenih bio više od 800 u narednih nekoliko godina.
Milbauer u Srbiji posluje više od 15 godina , kao investitor i poslodavac od 2012. godine.
Zaslugom ove kompanije, to jest izradom biometrijskih pasoša, građani Srbije putuju u zemlje EU bez vize.

Vučić:Nemački gigant Milbauer razvija novu tehnologiju u Srbiji koju nema niko

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, na ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije Milbauer (Muehlbauer Group) u Staroj Pazovi koja će se baviti razvijanjem i sklapanjem baterija i gorivnih ćelija za električna vozila, da je to veoma značajna investicija nemačkog tehnološkog giganta koji će razvijati u Srbiji novu tehnologiju koju nema niko u svetu.

FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ


Vučić je rekao da je reč o gorivnim ćelijama i podsetio da Milbauer proizvodi i čipove za Ilona Maska i druge poznate kompanije u svetu.


Predsednik je rekao da je reč o novoj investiciji Milbauer od 30 miliona evra i da će tu biti zaposleno 150 radnika koji će imati prosečnu platu 900 evra.
“Jozef Milbauer je sam krenuo od jedne barake i napravio čitav grad u bavarskoj šumi”, rekao je Vučić.


Kaže da je ranije u Staroj Pazovi postoajalo samo nekoliko hala, dok se tu sada gradi ne samo čitav industrijski park već i grad.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ