Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanosti povodom proglašenja novog ambasadora Sportskih igara mladih – čuvenog nemačkog fudbalera Karl-Hajna Rumenigea.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Svečanost se održava u Sava Centru, a Rumenige će se priključiti velikoj porodici ambasadora SIM u kojoj su između ostalih predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin, predsednik Pari Sen Žermena Naser Al-Kelaifi i nekadašnji srpski fudbaler Nemanja Vidić.


Na svečanosti prisustvuje veliki broj zvanica iz političkog, ekonomskog i sportskog života Srbije, regiona, ali i Evrope, među kojima: Aleksander Čeferin, Johanes Han (evropski poverenik za budžet i administraciju), Predrag Mijatović, Aitor Karanka, Dragan Džajić, Predrag Danilović, Nemanja Vidić, Aleksandar Kolarov, Dejan Tomašević, Božidar Maljković, Željko Tanasković, Dragiša Binić, Vladimir Radmanović, Ostoja Mijailović, Šime Vrsaljko, Darijo Srna, Marijan Kustić, Stipe Pletikosa, Aljoša Asanović, Mehmed Baždarević, Marko Simeunović, kao i predstavnici Vlade Srbije, ministri, predstavnici lokalnih samouprava i mnogi drugi sportisti.


Osim zvanica, veliku ulogu u okviru revijalnog dela imaće deca iz svih zemalja u kojima se Igre održavaju: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.
Kroz njihovu aktivnost na najbolji način biće dočaran duh i glavna misija Igara, koje su tokom 27 godina postojanja okupile više od 2,7 miliona dece i mladih.

Vučić poručio učesnicima Sportskih igara mladih: Borite se i igrajte do kraja

Predsednik je izjavio danas, na svečanosti povodom proglašenja novog ambasadora Sportskih igara mladih Кarla-Hajnca Rumenigea, da se nikada ne predaju i uvek bore do kraja takmičenja.
“Kada gubiš, nikada nemoj da pomisliš da si završio i da si pobedio, nego što si stvarno pobedio. Nikada nemoj da se predaješ, dokle god utakmica traje. Bori se i igraj do kraja, jer ukoliko se boriš, uvek možeš da pobediš”, poručio je Vučić u Sava centru.


Predsednik je istakao da su deca učesnici mnogo bolja od odraslih i da je siguran da će celom regionu biti bolje, kada principi učesnika SIM-a, kao što su tolerancija, međusobna ljubav i poštovanje budu usvojeni u celom regionu.
“A vama poštovani Rumenige, želim da čestitam i da vam kažem dobrodošli u veliku Zdravkovu porodicu. Jer smo mi ovde svi navijači Zdravka Marića. On ima jednu sličnu osobinu koju imam i ja. Pokušali smo u stvari da budemo košarkaši. Neuspešno, pa je on onda hteo malo da bude fudbaler, pa je shvatio da nije ni za fudbal, nego za organizaciju. Tako sam i ja, pokušavao svašta, pa nisam uspeo u tome, a onda u nečemu jesam”, rekao je Vučić.
Istakao je da to znači da se nikada ne treba predavati.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: