Podeli vest

redsednik Aleksandar Vučić izjavio je da srpske finansije dobro stoje i da će od 1. januara plate u javnom sektoru biti uvećane 10 odsto, penzije za 14,8 odsto, kao i da će minimalac biti veći od 47.000 dinara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

“Pre svega, ono što je za ljude najvažnije, od 1. januara 10 odsto se uvećavaju plate u javnom sektoru, minimalna zarada ide iznad 47.000 dinara, što znači da niko u Srbiji ne sme da primi i ne može da primi manje od 47.000 dinara svoju platu, što je u odnosu na 15.000 koliko je bilo pre 11 godina zaista značajan napredak, računajući, razume se, i inflaciju i troškove života”, rekao je Vučić u obraćanju naciji.

Kazao je da za penzionere ide uvećanje od 1. januara 14,8 odsto i da će sve to biti realizovano zato što nemamo nikakve probleme sa javnim finansijama.

Vučić: Srbija neće priznati nezavisnost tzv. Kosova

Vučić je danas obećao da Srbija neće priznati nezavisnost tzv. Kosova, niti će prihvatiti bilo kakav dokument koji obavezuje na članstvo tzv. Kosova u Ujedinjenim nacijama ili njenim organizacijama i agencijama.1010

“Ponoviću, Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova i neće priznati nezavisnost Kosova. Srbija neće prihvatiti bilo kakav dokument koji obavezuje na podršku i pomoć takozvanom Kosovu u članstvu u Ujedinjenim nacijama, organizacijama, institucijama i agencijama Ujedinjenih nacija. Ni dugoročno, ni kratkoročno nećemo prihvatiti takvu obavezu. Ja očekujem da se oko toga otvori široka polemika u januaru mesecu”, poručio je Vučić.

On je dodao da premijer privremenih institucija samouprave u Prištini Aljbin Kurti ne želi da provede ni jedan sporazum, dok Srbija želi da sprovede ono na šta se obavezala.

“Srbija će da sprovede sve ono što smo rekli, na pristojan način, na korektan način, ali ćemo takođe da čekamo formiranje Zajednice srpskih opština. Što se tiče različitih stvari koje smo već uradili, od ličnih karata do tablica, do svega drugog, dakle, uvek smo se trudili da postignemo kompromis. Trudićemo se i u budućnosti”, rekao je Vučić.

Priština već tri meseca krije nalaze obdukcije stradalih Srba u Banjskoj

Aleksandar Vučić rekao je da Priština tri meseca krije nalaze obdukcije stadalih Srba u Banjskoj i da njihove porodice još nisu dobile te nalaze i dodao je da je na Kosovu i Metohiji ove godine do sada bilo 176 incidenata, ali je uprkos tome povećan broj rođenih srpskih beba na severu pokrajine.

“Priština i dalje krije nalaze obdukcije Stefana Nedeljkovića, Igora Milenkovića i Bojana Mijailovića. Bezbroj puta smo ih molili. Uvek su govorili da je obdukcija izvršena, kada smo pitali ko je izvršio obdukciju, nikada nam nisu tačno rekli ko je izvršio obdukciju. Ali su rekli, “pa doći će na vreme”. Naravno, porodice nikada nisu dobile obdukcioni nalaz”, naveo je Vučić.1010

On je dodao da je 4. decembra “Albanian Post” objavio tekst o saznanjima i detaljima sastanka Kurtija i specijalnih albanskih jedinica, koji je održan 15. novembra.

“Kurti je tada inače kritikovao specijalce da ništa nisu uradili u Banskoj jer su, citiram, ubili tri osobe snajperom iz daljine. Specijalci su mu odgovorili da nije pročitao njihov izveštaj i da bi inače znao da nisu svi napadači ubijeni snajperima, niti su svi likvidirani iz daljine. Baš onako kako smo upozoravali evropsku i svetsku javnost koja je bila potpuno nezainteresovana za ubijene Srbe, jer kad su Srbi ubijeni onda tu i nisu baš neki ljudi, to su samo napadači, teroristi ili kako ih već nazivaju. Za nas su to ljudi i dok je sveta i veka, tražićemo da se ispita kako su i zašto hladnokrvno pobijeni”, rekao je Vučić. 


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: