Podeli vest

Naša politika jeste i ostaće mir, mir i mir, gotovo po svaku cenu, napisao je predsednik Vučić na Instagram nalogu ”buducnostsrbijeav”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/

Devetu godinu zaredom obeležavamo pogrom, težak zločin i najveće etničko čišćenje posle Drugog protiv jednog naroda, poručio je sinoć u Novom Sadu predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naglasio da su razlozi za to okupljanje tuga zbog ubijenih i prognanih i svedočenje o zločinima pogroma koje mora da se čuje.

“Dva su razloga zbog kojih smo okupili ovde. Prvi je tuga zbog ubijene dece, žena, staraca, 250.000 prognanih. Drugi je da bismo uprkos svima svedočili, da bi se ta svecočenja čula”, objasnio je Vučić na obeležavanju 27-godišnje „Oluje”.

On je kazao da je to jedini lek za ravnodušnost, i podsetio da postoji krivica zvog svih godina ćutanja, zamornog zaboravljanja žrtava.

„Godinama u Srbiji kao da nije bilo svedoka zločina. Niko nije pričao kako su ubijani civili, njihove kuće pljačkane, paljenje, kako su Srbe udarali, kamenovali, kako su bombardovali kolone ubijajući decu i starce, malenu braću i sestre. Time smo i sami pravdali zločin”, naglasio je on.

Istakao je da smo sami time bacili kamen na najtužniju kolonu u istoriji.

„Radili smo to gotovo čitavo punoletstvo, 18 godina. Natovarili smo sopstvenom narodu večni osećaj krivice, koji je podrazumevao da smo sami krivi kada nas proteruju i ubijaju. Opravdali smo zločin nad ljudima čiji jedina krivica bila da su pravoslavci, Srbi koji su želeli da žive na svom ognjištu”, objasnio je Vučić.

Za vreme zaborava Srbija je, kaže, propadala u tišini, izvinjavajući se svima za šta je bilo potrebe i za šta nije bilo.

“Naša politika jeste i ostaće mir, mir i mir, gotovo po svaku cenu”, napisao je predsednik Vučić na Instagram nalogu ”buducnostsrbijeav” uz fotografije sa skupa u Novom Sadu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: