Podeli vest

Nikada se ne kockam državom. Mogu svojom glavom, ali državom nikada, izjavio je predsednik Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nikada ne igra ruski rulet za državu zato što se, kako je istakao, ponaša odgovorno i ozbiljno.

Vučić je, gostujući na Pinku, rekao da moramo da budemo dovoljno iskreni prema sebi da razumemo težinu svoje pozicije, ali da dobro znamo da moramo da čuvamo svoje bliske odnose sa Nemcima, Francuzima, Amerikancima i svima drugima baš kao što njima kažemo da nećemo da rušimo svoje dobre odnose sa Kinezima, ali ni sa Rusima.

“Kao što vidite, uspeli smo da izdržimo u gotovo nemogućim okolnostima 140 dana zato što imamo politiku koja je ozbiljna i odgovorna”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da mu ne smeta kada mu protivnici kažu da “igra ruski rulet”.

“Ja nisam kockar, mogu da pričaju šta hoće. Nadaju se da ću da budem ubijen posle drugog ili trećeg, možda i prvog metka, svejedno je, preživeo sam već pet metaka”, rekao je Vučić i naglasio:

“Nikada se ne kockam državom. Mogu svojom glavom, ali državom nikada. Moj posao je da čuvam državu, nisam ja izabran da idem u cirkus i da zasmejavam ljude u Srbiji”.

Vučić je dodao da nije izabran na mesto predsednika da bi nekoga zasmejavao, da bi nekom bio šarmatan i simpatičan već da bi obavljao posao za državu.

“Moj posao je da izdržim najteže pritiske, kao i Ane Brnabić, kao i mnogih drugih ljudi. Možete možete, ne možete, nema tu velike filozofije, ali da čuvamo najbolju politiku za našu zemlju”, rekao je Vučić i dodao:

“Kao što vidite, bio sam u pravu kako će da se odvijaju stvari u Ukrajini i plašim se da sam u pravu da će to da traje mnogo više od godinu dana i da ćemo da idemo u mnogo širi i veći svetski sukob nego što je to do sada”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: