Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska nove fabrike kompanije Nestle za proizvodnju obroka na biljnoj bazi u Surčinu da pre dve godine tu ništa nije postojalo, kao i da je fabrika napravljena bez državnih subvencija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/video

To su investitori koje najviše volimo, kojima nisu potrebne subvencije države, dodao je Vučić.


Predstavnici kompanije rekli su Vučiću da je u fabrici sve novo i da je pre dve godine tu bila livada, a sada moderna fabrika sa najnaprednijom tehnologijom u toj oblasti.
Kako je rečeno predsedniku, još sve linije nisu u punom kapacitetu, a većina proizvoda će biti za izvoz. Fabrika će proizvoditi i posne proizvode.


Vučić se interesovao da li postoji na zapadu sve veća potražnja za tom vrstom proizvoda i dobio potvrdan odgovor, uz napomenu da je kod nas taj segment, osim posnih proizvoda, još u povoju.


Predstavici kompanije naveli su da je svakog dana na izgradnji nove fabrike bilo angažovano više od 2.000 ljudi, kao i da su imali veliku podršku.


Vučić je pitao da li je ta vrsta hrane inače skuplja od proizvoda od mesa, na šta je dobio odgovor da će hrana iz te fabrike biti jeftinija.
Predsedniku su pokazali biljne ćufte, “čiken nagets” i druge proizvode na biljnoj bazi iz asortimana kompanije.


Kompanija je najavila da će, investicijom od 80 miliona švajcarskih franaka (oko 83,8 miliona evra) i otvaranjem 220 novih radnih mesta, nova fabrika proizvoditi nutritivno bogate i ukusne obroke na biljnoj bazi čime će ponuditi dodatne opcije našim potrošačima da uživaju u uravnoteženoj ishrani, a takođe mogu biti i odlične alternative u danima posta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: