Podeli vest

Vučića su dočekali fudbaleri FK Dubočica i uručili mu poklon – uramljeni dres na kome piše broj 10 A. Vučić FK Dubočica.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji Gradskog stadiona u Leskovcu, koji se gradi po najvišim UEFA standardima, sa kapacitetom od 8.136 sedećih mesta, i najavio da će Leskovac dobiti novi moderan stadion do aprila.

Vučića su dočekali fudbaleri FK Dubočica i uručili mu poklon – uramljeni dres na kome piše broj 10 A. Vučić FK Dubočica.

Imena novih članova Vlade znaće se u nedelju

Predsednik je rekao da će se većina imena novih ministara Vlade Srbije znati u nedelju nakon sednice Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, pojasnio da Predsedništvo stranke prihvata predloge, a da po statutu Glavni odbor donosi odluku.

Velike sile neće menjati svoje stavove

Vučić je danas u Leskovcu istakao da velike sile neće menjati svoje stavove u politici prema Kosovu.

Vučić je, upitan da prokomentariše izjavu Danijela Servera da ne postoji čvrst razlog da se pomeri rok za preregstraciju vozila na Kosovu, rekao da što se Servera tiče ne postoji čvrst razlog da Srbija postoji, a još manje da postoje Srbi na severu Kosova.

Važno pokazati volju za oštriji obračun sa silovateljima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da je važno pokazati političku i pravnu volju da se država obračuna oštrijim kaznama sa silovateljima i onima koji čine nasilje u porodici.

Vučić je to rekao u Leskovcu, odgovarajući na pitanje novinara da li očekuje da će Vlada prihvatiti njegovu inicijativu za promenu Krivičnog zakona koja podrazumeva uvećane zatvorske kazne za silovatelje, zatim obljubu nad detetom, obljubu nad nemoćnim licem, nedozvoljene polne radnje, nasilje u porodici i obljubu zloupotrebom položaja.

Ni milimetar nismo blizi rešenju

Predsednik je rekao da ni milimetar nema približavaja u rešavanju problema oko preregistracije srpskih tablica na KiM.

Na pitanje da li se došlo do koraka bliže rešenju, odgovorio je „ni milimetar“.

Dogovor da ne objavimo dokument, zabrinuti zbog tenzija

Vičić nije mogao da otkrije detalje dokumenta koji su mu ranije danas predali ambasadori Kvinte, dodajući da je dogovor da se taj dokument ne objavi, ali i naveo da su zapadni partneri zabrinuti zbog postojanja mogućnosti da dođe do eskalacije na terenu.

Na pitanje novinara u Leskovcu šta piše u dokumentu koji je dobio od ambasadora Kvinte, Vučić je odgovorio da je dogovor da se on ne objavi, ali da se svakako tiče KiM i naših razgovora.

Novinari moraju da budu zaštićeni u Srbiji

Aleksandar Vučić izjavio je da novinari moraju da budu zaštićeni u Srbiji i da imaju pravo da postave svako pitanje koje žele i da kažu sve što žele.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi usaglašavanja predloga novinarskih udruženja oko planova za bolju bezbednost novinara i kada bi se to moglo naći pred poslanicima u Skupštini, kazao da je to pitanje za Vladu.

Službe i dronovi čuvaju mernu stanicu u Velikoj Plani na gasovodu

Predsednik je rekao da se jedino plaši da ne dođe do neke sabotaže na Balkanskom ili Turskom toku kojim dobijamo ruski gas i da zato naše službe čuvaju glavnu kompresorsku stanicu na gasovodu kod Velike Plane, kao i ostale njegove važne tačke.

“Nadam se samo da nam se ne desi neka velika sabotaža na Balkanskom toku, kao što se desila eksplozija na Severnom toku”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara tokom obilaska radova na izgradnji gradskog stadiona u Leskovcu.

Dodatnih 6,8 miliona tona subvencija za šećernu repu

Vučić je istakao da su danas određene nove subvencije sa dodatnih 6,8 miliona evra za veću proizvodnju šećerne repe.

“Jedino mi proizvodimo dovoljno šećera i danas su odredili nove subvencije, što će biti potvrđeno na sledećoj sednici vlade – dodatnih 6,8 miliona evra koje ćemo uložiti u veću prozvodnju šećerne repe, jer svi u regionu zavise od nas”, rekao je on.

Smem da kažem šta gledam, treba li da uništim državnu kompaniju

Predsednik je izjavio danas da ima pravo da kaže za kog se kablovskog operatera opredelio, pogotovo što je reč o državnoj kompaniji, koju je, kaže, normalno da voli više, dodajući da nema problem da to ponovi koliko god puta je potrebno.

Na pitanje novinara u Leskovcu kako reaguje na optužbe SBB da “Vučić pokazuje kako vlast čini sve da uništi SBB”, predsednik je rekao da on ne čini ništa da uništi tu kompaniju, već da je njima ranija vlast činila sve da naprave imperiju, u koju su uložili 10 puta manje nego što je trebalo, ali je to, kaže, pitanje za nadležne državne organe.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: