Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je, u razgovoru sa potpredsednikom Kine Han Džengom u Njujorku, podršku te zemlje u borbi za istinu i poštovanje međunarodnog prava kada je reč o Kosovu i Metohiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

“Potpredsednika Dženga sam upoznao sa sve težom situacijom za srpski narod na Kosovu i Metohiji i zatražio kinesku podršku u borbi za istinu i poštovanje međunarodnog prava”, napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je u razgovoru na marginama zasedanja Generalne skupštine UN sa kineskim zvaničnikom razmotrio niz pitanja, od trenutne geopolitičke situacije, zajedničkih napora na očuvanju mira, do nastavka jačanja prijateljskih i partnerskih odnosa dveju zemalja i dva naroda.

On je naveo da je bilo reči o predstojećoj poseti Kini, sredinom oktobra, kada se očekuje potpisivanje Ugovora o slobodnoj trgovini, što će, kako je istakao predsednik Srbije, drastično promeniti i podići ukupne bilateralne odnose.

“Zamolio sam potpredsednika Dženga da prenese predsedniku Siju i NRK zahvalnost Srbije na postojanoj podršci i iskrenom prijateljstvu”, naveo je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ