Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je danas na navode hrvatskih medija o njegovom hapšenju kao i na izjavu ambasadora SAD u Srbiji o formiranju Vlade

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

vučić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

“Drago mi je što je Hil rekao da se neće mešati u izbor ministra. Uvek je bitno da pokažemo poštovanje prema Americi, Srbija je na evropskom putu, ali će čuvati svoje vrednosti i neće gasiti svoja tradicionalna prijateljstva po bilo čijem nalogu”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara o izjavi ambasadora Kristofera Hila u kojoj navodi da očekuje prozapadnu Vladu.

Predsednik Srbije odgovorio je i na pitanje novinara o navodima hrvatskih medija o njegovom hapšenju.

“Ja sam se ponudio da me uhapse. Šta je bio problem. Zamislite šta bi bilo u EU da smo izmislili da je Plenković tukao zatvorenike. Cela akcija je osmislena misleći da će postići efekat zastrašivanja i d neću otići u Jasenovac zbog toga. Oni bi voleli da svi srbi pričaju samo o Dubrovniku i Rovinju. Onda se pojavio zli vučić koji ne priča o slanom moru i morskim krastavcima, već o srpskim žrtvama. Ne ineteresuju me Dubrovnik i Rovinj. za mene je važan Jasenovac, Smiljane tamo su Teslu proglasili za hrvata. Što se mene tiče, hapšenje je ok, ali branićemo antifašističko lice Srbije, neće me ućutkati.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: