Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će otputovati na sutrašnji Samit EU-Zapadni Balkan u Tiranu, ističući da bi velika šteta po zemlju bila da ne ode.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ARHIVA

Vučić je, u izjavi novinarima, nakon vojne vežbe na poligonu u Nikincima, na pitanje da li ide u Tiranu, kazao da je razgovarao sa svojim saradnicima Milošem Vučevićem, Anom Brnabić i drugima, kao i sa prijateljima predsednicima i premijerima više zemalja.

„Nije pitanje sujete, prosto morate razumeti da se deset i po godina trudim svakog dana da nikada ništa ili što je moguće manje ličnog iskažem, da uvek vodim računa o svemu i onda me ponekad emocije obuzmu kada ne znate kako da reagujete i šta da učinite“, objasnio je on.

Rekao je da kada neko mesecima i godinama unazad proizvodi samo krize, a one su samo za novinare i deo javnosti, morate da se borite s tim i vidite kroz šta narod prolazi i trudite se kako da sačuvate zemlju i investicije.

Ali, dodaje, sve što je naveo kao razlog kada je najavio da neće ići u Tiranu, je je istinito.

„Za mene je bilo važno da je sve što sam rekao istina“, podvukao je on.

Naglasio je da će u Tirani biti mnogo dobrih razgovora za naše građane, kao što je besplatan roming između zemalja EU i Zapadnog Balkana.

„Imaćemo dobre razgovore o tome, a imamo i obevezu zahvalnosti. Zbog 165 miliona evra koje ćemo dobiti za energetiku“, dodao je on.

Vučić je kazao da je za njega vrlo teško kada je reč o KiM da razume taj jezik „dve strane“, koje zvaničnici EU koriste, a da “ništa nismo uradili samo živu glavu da sačuvamo našem narodu” .

Istakao je da je zaključak da nije siguran, ali svakako se nada da će biti nekakve koristi odlaska u Tiranu, a ako ne bi otišao bilo bi velike štete po našu zemlju.

„Neodlaskom, bih pokazao da je moja sujeta veća, ali bilo bi velike štete po zemlju i u smislu privlačenja investicija“, dodao je on.

Vučić je kazao da zna da će 20 učesnika početi da govore, na neadekvatan način o sankcijama prema Rusiji i u vezi KiM. Ali, naglašava, možda su njegovi saradnici u pravu kada kažu da bi bilo bolje da se čuje moj odgovor.

Nadam se da odlaskom u Tiranu neću napraviti štetu zemlji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom odluke da ipak ide na Samit u Tiranu, da nije neko ko ne može da prihvati da je doneo pogrešnu procenu dodajući da se nada da ne može odlaskom na Samit EU Zapadni Balkan pričini štetu zemlji.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara u Nikincima, nakon održane vojne vežbe, a na pitanje šta je bilo ključno da promeni odluku i da li je tu odluku doneo nakon razgovora sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Kazao je i da sa Lajčakom nije razgovarao o tome, kao i da je pripremio još nekih pitanja o kojima će sutra pričati na Samitu EU – Zapadni Balkan.

“Nisam neko ko nije u stanju da prihvati da je pogrešio ili da je doneo pogrešnu procenu. Smatram da je potrebno to što pre ispraviti, pa makar to bilo samo u taktičkom smislu pogrešna procena, a ne u suštinskom ili strateškom. Nadam se da ne mogu zemlji da napravim štetu svojim odlaskom tamo ili neku veliku grešku, a pripremiću se dobro i videćemo kako će biti”, kazao je Vučić.

Kaže da je Lajčaku kazao da je za Srbiju Zajednica srpskih opština nešto što nema preskakanja.

“Rešite sva svetska pitanja, pa ćemo se vratiti na ZSO. Ne, prvo Zajednica srpskih opština, pa ćemo onda da razgovaramo o tim belosvetskim pitanjima”, kazao je predsednik Srbije. Ističe da je to za njega bilo važno i da je to rekao i Lajčaku i najavio da će sutra svima reći isto to.

Više ne tučemo nasumično, već pravo u cilj i danju i noću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je ,posle prisutvovanja vojnoj vežbi na poligonu u Nikincima, da je zadovoljan prikazanom opremom i njenim mogućnostima.

„Više ne tučemo nasumično, možemo da pogađamo vrlo precizno i danju i noću“, objasnio je on. Vučić je rekao se naša zemlja pokušava razvijati i sa privatnim sektorom bespilotne letelice.

„Videli ste malog Miloša kako je jednokratnim, raketnim bacačima Zoljama sve pogodio. Dobro je da to sve vidimo, jer moramo brzo da radimo, da napredujemo jer je važno da u svakom trenutku zemlju zašitimo i sačuvamo, kao i što više ljudskih života sačuvamo“, istakao je on.

Vučić je kazao da će UTVA morati da pravi bespilotne letelice, i da se nada da će od aprila krenuti serijska proizvodnja.

„Naručili smo mnogo dronova Kamizaka, i počinjemo sada da ih pravimo. Verujem da ćemo sa privatnim sektorom moći, ako se sve to „utegne“ i popravi napravimo dobru saradnju i dobar posao za našu vojsku“, zaključio je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: