Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da očekuje da će nova Vlada Srbije biti izabrana za 10 do 15 dana, pre majskih praznika i da se sa novom vladom dočeka veliki sabor sa Republikom Srpskom.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Aleksandar-Vucic-3
Foto: Shutterstock

“Da dočekamo vaskršnje praznike i veliki sabor sa Republikom Srpskom, sa novom vladom to bi imalo smisla”, rekao je Vučić za jutarnji dnevnik RTS.

On je napomenuo da može da bude manjih pomeranja, ali da se nada da poslanici neće da se ljude ako budu morali da rade za prvomajske praznike.

Vučić je istakao i da će osnovni cilj nove vlade biti zaštita vitalnih nacionalnih i državnih interesa i da će ostati na slobodarskom kursu.

Rekao je i da je bio zadovoljan funkcionisanjem stare vlade, ali da nekih promena mora biti.

Vučić: Rezolucijom o Srebrenici otvara se Pandorina kutija

Predsednik Republike Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom Rezolucije o Srebrenici, da će se Srbija boriti za istinu i poručio da će se oni koji je zagovaraju, suočiti sa tim da neće biti jednoglasno.

“Na silu to uradite kao što ste uvek radili na silu, ali ćete ovog puta se suočiti sa činjenicom da neće biti jednoglasno. A svaki put je do sada bilo jednoglasno. Mi čujemo, nama i ruski prijatelji kažu, otvorili su Pandorinu kutiju. Pa svake godine će da imaju samo predloge rezolucije o genocidu počinjenih nad sovjetskim narodom. Pa kako ćete da objasnite da nije genocid da ubijete preko 20 miliona sovjetskih građana?”, rekao je Vučić za RTS.

“Kako ćete da objasnite da nije genocid nad Jermenima, sa milion i po ubijenih Jermena koje su Turci pobili? I Turci su naravno sponzori rezolucije protiv nas. Ali nije to protiv nas, to je civilizacijska vrednost. Pa pošto je civilizacijska vrednost, biće mnogo civilizacijskih vrednosti u budućnosti”, dodao je Vučić.

Kako je poručio, Srbija će se braniti zarad civilizacijskih vrednosti dokle god hoće, kako god hoćemo, kao nestalna članica Saveta bezbednosti.

“E sad, lepo, pošto ste se kandidovali sa dve NATO zemlje iz Istočne Evrope, sad ćemo da ih počistimo, da dobijemo tri puta više glasova nego te dve NATO zemlje zajedno, jer smo u mogućnosti da dobijemo tri puta više glasova od njih”, istakao je Vučić.

Vučić je kazao da Srbija poručuje da jedna mala slobodarska zemlja štiti svoj integritet.

“Jer ne zaboravite, ta mala slobodarska zemlja je otvoreno govorila o tim zločinima koji su se dogodili u Srebrenici. Ne zaboravite da mi nikada to nismo krili. Za razliku od svih drugih. A ko u okruženju govori o zločinima nad Srbima? I u Prvom, i u Drugom svetskom ratu, i u ratovima devedesetih. Jel neko od njih došao da položi cvet bilo gde”, rekao je Vučić.

Poručio je da se Srbija bori za istinu.

“Borimo se za istinu i napravićemo im nešto što nisu očekivali od male Srbije. I to će da vide. Ponosan sam na to. Jedan glas kada dobijete, ponosni ste zato što znate da niste sami u svetu”, istakao je predsednik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: