Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksanda Vučić na svečanom otvaranju fabrike turske kompanije “Erenli”, primetio je da u vremenu u kome može da se kaže da vlada beznađe i histerija, Srbija uspeva da dovedemo investitore u Srbiju i da se bori da sačuva normalnost, stabilnost i mir u potpunosti .

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić, Tanjug

On je najavio da će ova kompanija već u julu početi da proizvodnju sa 340 zaposlenih za početak.

“To je velika stvar za Leskovac koji je samnjio broj nezaposlenih za 2041 osobu, za gotovo pet odsto spustio nivo nezaposlenosti. To je za početak, a zatim moramo da radimo na dovođenuju još investitora i to onih koji će biti kapitalno intenzivni”, rekao je Vučić.

On je rekao da je zahvalan turskim prijateljima što pomažu u tome i doda da su pre 10 godina turska ulaganja bila milion dolara a danas su 300 miliona.

“Ovo je 23 turska fabrika u Srbiji. Verujemo da možemo još da ih privučemo, Turci su ozbiljni, odgovorni i vredi ljudi, naša politička i ekonomska saradnja raste, trgovinska razmena ja udesetostručena poslednjih 10 godina”, rekao je Vučić.

Naveo je da mu nije žao što država subvencioniše investitore i nove fabrike, jer to omogućava našim porodicama da ostanu ovde, da bolje žive i školuju decu.

“Leskovac je bio mesto bez perspektive, nadam sa da danas to niko ne može da keže”, istakao je Vučić.

ON je naglasio da su cene gasa i nafte na istorisjkim maksimumima, cena pšenice na pariskoj berzi takođe, da je rublja pala za 38 odsto i da akcije pojedinih evropskih banaka drastično padaju na berzi.

“Ceo svet koji smo znali se ruši pre nama, ođednom nestaje ono što smo znali zato sam ovoliko zabirnut. Mi koji nemamo naftu i gas, sa koliko muka se suočavamo da sačuvamo bezbednost i nastavimo da radimo. Utoliko je ovaj događaj važniji. Za tri meseca kreće prizvodnja, što je važno, jer će ova fabrika izvoziti 25 miliona evra na zapadnoevropsko tržište i dorpinositi BDP-u Srbije”, naglasio je Vučić.

Dodao je da se u svetu vodi bespoštedna borba za resurse, a da mi moramo da se borimo za naše ljude, za njihove živote i podorice i istako kako veruje da ćemo uspeti da obezedimo stabilnost i budućnost za sve njih.

“Veoma je važno da Leskovčani znaju da još mnogo ulaganja imamo. Šest miliona smo uložili u bolnucu i još 26 ulažemo. Leskovac i šest sela pokriveno je prečistačima otpadnih voda i kanalizacionom mrežom. Verujem da Leskovčani vide budućnost za sebe i svoju decu”, rekao je rpedfsednik Srbije.

On je naveo da su turske kompanije bile zabrinute za cenu struje koja utiče na njihovo poslovanje.

“Kad pogledate cenu koju smo dogovorili, kao da smo vas častili imajući u vidu druge kompanije u svetu i svetsku cenu koja je preko 400 evra po megavat satu. Proizvođačka cena je 56 evra, a prodajna je osam puta veća. Bukvalno ludilo. Ne možete da razumte šta se dešava u svetu, ali izdržaćemo sve to”, nahglasio je Vučić.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: