Podeli vest

Er Srbija prevezla u februaru ukupno 80.122 putnika, dok je istog meseca prethodne godine prevezeno 44.963 putnika

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Shutterstock

Er Srbija nastavlja da beleži snažan rast broja putnika i u drugom mesecu 2022. godine, kada je prevezla čak 78 odsto više putnika u odnosu na isti period prethodne godine, saopštila je ta kompanija.

Kako se navodi, srpska nacionalna avio-kompanija u februaru je prevezla ukupno 80.122 putnika, dok je istog meseca prethodne godine prevezeno 44.963 putnika.

Dodaje se da je Er Srbija i u januaru zabeležila dobre rezultate, prevezavši više od 90 hiljada putnika, za čak 71 odsto više u odnosu na isti mesec prošle godine.

„Ostvareni rezultati pokazuju da smo donosili prave odluke i da je naša strategija dobro postavljena. Idemo u susret novim prilikama za dalju ekspanziju – radujemo se letnjoj sezoni koja počinje 31. marta i brojnim novim destinacijama koje nas očekuju već od aprila i juna”, kažu u Er Srbiji i dodaju da je februar tradicionalno najslabiji mesec u avio-industriji.

U toj kompaniji ističu da je, uprkos snažnom uticaju pandemije koronavirusa, Er Srbija tokom prethodne godine prevezla nešto manje od 1,6 miliona putnika, za čak 83 odsto više nego tokom 2020. godine. Istovremeno, realizovano je za 39 odsto više saobraćaja u odnosu na 2020. godinu, uz prosečnu popunjenost putničke kabine na letovima od 64 odsto.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: