Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Ruski dom u Beogradu.
Predsednika Vučića dočekali su direktor Ruskog doma Jevgenij Baranov i ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug video

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je danas člansku kartu biblioteke u Ruskom domu u Beogradu.


Vučića su direktor Ruskog doma Jevgenij Baranov i ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko upoznali sa istorijatom Ruskog doma u Beogradu i tom prilikom je istaknuto da je osnivanje Ruskog doma podržao Aleksandar Prvi Karađorđević 1933. godine.
Kako je rečeno, biblioteka Ruskog doma ima 75.000 knjiga.


Istaknuto je da Aleksandar Prvi Karađorđević nije bio u zemlji kada je otvoren Ruski dom, ali da su bili njegova žena i cela rodbina, kao i da je otvaranje bilo po njegovom naređenju.


Vučić:Odnosi Srbije i Rusije vrlo dobri, Srbija nije ničiji potektorat

Odnosi Srbije i Rusije su vrlo dobri, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom posete Ruskom domu u Beogradu.


Istakao je da je Srbija nezavisna i suverena zemlja i da nije protektorat, ni Rusije, ni Britanije, ni Amerike, ni Nemačke, niti bilo koga drugog.
“Srbija se diči svojom samostalnošću i zato jesam razočaran izjavom britanskog ministra spoljnih poslova Kamerona da je Srbija protektorat Rusije, kao i pričama o tome da ćemo mi da budemo ti koji destabilizuju region”, kazao je on.


Vučić je naglasio da mu se čini da mnogi drugi upravo na tome rade, “zdušno i svesrdno uz pomoć upravo onih faktora koji nam dele lekcije svakodnevno”.
“Ali dobro, šta da radite. Očigledno da mnogima smetate kada želite da imate svoju politiku i kada ta politika nije poslušnička. Mi ćemo nastaviti da imamo svoju samostalnu i nezavisnu politiku, pa i po pitanju Ruske Federacije i po pitanju mnogih drugih”, naglasio je Vućić.


Vučić: Svi se naoružavaju, a ni mi ne zaostajemo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ceo svet, kao i naš region, ubrzano naoružava, ali da ni Srbija ne zaostaje u tome.
“Naoružavaju se i svi ovde u regionu. A naše je da ne zaostajemo. I sve što mogu da vam kažem, to je da ne zaostajemo. Uskoro ćete to moći da vidite. Samo ćemo vas obavestiti o preciznom datumu”, rekao je Vučić tokom obilaska Ruskog doma u Beogradu, komentarišući izjavu novog francuskog premijera da je njegov prioritet naoružavanje Francuske.


Predsednik je rekao da je izjava novog francuskog premijera logična.


Dodao je da su albanski novinari sa Kosova pitali Amerikance šta misle o najavljenom uvođenju vojnog roka u Srbiji, a da su im Amerikanci odgovorili da pomno prate situaciju.
“I ja pomno pratim sve što se zbiva svuda po svetu. I u Americi, i u Engleskoj, i u Francuskoj, i u Nemačkoj, i u Švedskoj. Svuda sve pomno pratimo. Ali ono što ne morate pomno da pratite, što vidite, čak i da ne vidite ništa i da se pravite da ne čujete ništa, to je da se svi naoružavaju do zuba. Logično, zašto se ne bi Francuska naoružavala?”, zaključio je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: