Podeli vest

Aleksandar Vučić je istakao da su razgovori mogući i za sve parlamentarne i neparlamentarne stranke

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da je zemlji potrebno smirivanje tenzija i da će sve učiniti da bi se to postiglo i najavio da će razgovarati sa svima na političkoj sceni koji to žele.

“Sve što je potrebno i moguće uradicu za smirivanje tenzija i sa svakim ću razgovarati”, rekao je Vučić u intervjuu za RTS.

Na pitanje da li bi vlada nacinalnog jedinstva s obzirom na situaciju u svetu bila potrebna, kaže da nije sklon tome i ne vidi potrebu za tim, već da je potrebno smirivanje tenzija u zemlji.

Napominje da nije hteo da razgovara sa onim političkim protivnicima koji su ga nazivali “ludakom” ili “psihopatom”, ali da sada neće odlagati razgovore na koje je na ozbiljan nacin pozvan.

Kaže da su razgovori mogući i za sve parlamentarne i neparlamentarne stranke.

Kaze da će to učiniti posle vojne vežbe na Pasuljanskim livadama, koje će biti u subotu.

Ocenio je i da izborni proces nikada nije bio transparentiji, jer sada u realnom vremenu može da se prati brojanje glasova.

Na pitanje da li novi sastav parlamenta obezbeđuje da se rasprava prenese sa ulice u parlament i da bude pristojnija ocenio je da to neće biti sasvim moguće, ali da je potrebno tome težiti i “da čujemo jedni druge”.

Smatra i da novi saziv neće biti efikasniji, ali da ce biti zanimljiviji .

“Mi ćemo kao politička stranka raditi na sebi i na tome da imamo civilizovaniji pristup, da ne idemo jezikom uvreda, da govorimo ozbiljno i budemo u temi”, naveo je Vučić.

Kaže da to može da se unapredi, da se izbaci neprimereni rečnik i da on lično nikoga u kampanji nije napadao ni vređao.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: