Podeli vest

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić je danas, na skupu naprednjaka u Smederevu, pozvao sve naše ljude koji žive u inostranstvu da se vrate u Srbiju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

Vučić je rekao da je pre nego što je došao na predizborni skup u Smederevu posetio u obližnjem Mihajlovcu domaćinstvo porodice Nikolić, čijih se 11 članova vratilo u Srbiju.

“Pozivam i sve druge ljude da se vrate u svoju Srbiju – nema sunca nigde na svetu kao što ga ima ovde u našoj Srbiji, kao što ga ima ovde kod nas. Radom sve može da se postigne”, naglasio je Vučić.

Kazao je da ta porodica ima već četvoro unuka, kao i da kažu da će ih biti još.

“Došli su iz Austrije i uspešno ovde vode firmu i obrađuju mnogo hektara zemlje “, naveo je Vučić.

Prokomentarisao je prethodno obraćanje na skupu Arno Gujona i naglasio da je tačno da se Srbin nikada ne savija.

“Možeš da ga isečeš, hrast može da isečeš i uništiš, ali neće Srbin da se savija”, naveo je Vučić.

Dodao je da on, Vučić, uvek govori o nečemu o čemu drugi ne govore, o velikim stvarima – KiM i Lazarevom zavetu.

Vučić je rekao da 70 godina nismo napravili film ili predstavu o Jasenovcu, niti smo 20 godina hteli da damo ime bulevarima i ulicama po junacima sa Košara, niti smo pre smeli da spominjemo srpske vladare i kraljeve na ulicama Beograda.

Dodao je da su tako prigovarali njegovi politički protivnici kako bismo mogli da otkupimo sliku Paje Jovanovića, ne znajući da je država to već pokrenula, za razliku od prethodne vlasti, i uspela da vrati tu sliku u našu zemlju.

“Rekao sam da kupe, naša je, koliko god da košta, to je naše srpsko nadleđe i čuvaćemo je u našoj Srbiji. Rekao sam nađite zakon po kom to može da se uradi i idite i kupite i vidite da može, našli smo i kupili sliku Paje Jovanovića, sve se može kad se hoće”, rekao je Vučić.

Naveo je da su građani primetili da možemo i sami da donosimo odluke i menjamo sebe i da možemo drugačije prema svojoj otadžbini da se odnosimo.

Vučić je rekao da su pre dva meseca govorili da neće biti izbora jer Amerikanci to ne daju, pa eto imamo izbore 17. decembra.

Jer u ovoj zemlji odlučuju građani Srbije, a ne Amerikanci ili bilo koja druga ambasada, poručio je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: