Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da su prijatelji Srbije i Rusi i Ukrajinci, ali da nam je važna samo naša zemlja Srbija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : tanjug

FOTO TANJUG/ NEBOJSA RAUS
FOTO TANJUG/ NEBOJSA RAUS

Vučić je, na pitanje novinara kakvi su odnosi Srbije i Ukrajine posle agresije Rusije na tu zemlju i kako komentariše to što se po gradovima ispisuje slovo Z (jedna od oznaka ruske vojske), prodaju majice sa tim slovom i da li će to neko sankcionisati, pošto se nedavno pripadnik Žandarmerije koji je na šlemu imao ovaj znak slikao se sa jednim od ministara , rekao da Srbija ima jasan stav koji je izražen kroz zaključke Saveta za nacionalnu bezbednosti i da se toga drži.

“Nažalost u našoj zemlji ima jedna stvar koja mi se ne dopada, ali to ne mogu da promenimo. Postoje jasna navijačka opredlejnja koja nisu ravnomerno raspoređena u odnosu 75 ili 80 odsto prema 25 ili 20 odsto, ali je jednako ostrašćena i jedna i druga strana”, rekao je Vučić i dodao da su jedni za Rusiju, a drugi za Ukrajinu…

Ne mozemo da ulazimo u to, pošto je to pitanje ličnih afiniteta, rekao je Vučić.

“Ali, možemo da kazemo i jednim i drugima da su nam prijatelji i Rusi i Ukrajinci, ali za nas je važna samo Srbija”, poručio je predsednik Srbije.

Što se tiče nošenja oznaka, rekao je da mogu da budu samo one koje propisala Srbija.

“I svi pripadnici Žandarmerije i svih drugih policijskih i vojnih snaga moraju da nose samo ono što je pripsano pravilima službe, a to su srpske oznake”, poručio je Vučić


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: