Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je laž da su juče u Novom Sadu pripadnici policije vršili nasilje nad demonstrantima

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mup
Foto: MUP

Kako navode iz MUP-a, najmanje bilo Novosađana među demonstrantima, a najviše iz Beograda, Požege i drugih gradova.

“Svi ti lažni navodi o srpskoj policiji koji dolaze od strane određenih medija, političara i nevladinih organizacija, imaju jedino za cilj da naruše ugled naših pripadnika i naše institucije”, saopštio je MUP.

Iz MUP-a kažu da je juče zahvaljujući profesionalnom i efikasnom radu pripadnika policije nasilna grupa demonstranata koju su činili i politički aktivisti, sprečena da sruši zaštitnu ogradu, upadne na sednicu Skupštine grada Novog Sada i izazove haos i nerede.

Kako navode, i pored toga što su demonstranti pripadnike policije gađali kamenicama, flašama, udarali ih raznim predmetima, polivali ih zelenom farbom i upućivali najpogrdnije psovke, pripadnici policije su sačuvali stabilan javni red i mir.

“Policija će uprkos brojnim napadima i brojnim lažima izrečenim na njihov rad, počevši od one da nehumano postupa prema migrantima, pa sve do ove najnovije da je vršila nasilje nad demonstrantima, nastaviti da svoj posao radi odgovorno, efikasno, savesno, u skladu sa zakonom, da čuva javni red i mir i da štiti građane i poredak”, poručili su iz MUP-a.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: