Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Maricu Mihajlović iz Sremske Mitrovice čija je beba posle porođaja preminula, a koja je posle toga optužila ginekologa za akušersko naslje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Vučić je u juče rekao da je tužan zbog onoga što se dogodilo Marici Mihajlović u porodilištu u Sremskoj Mitrovici, ali da je zahvalan što je imala snage i hrabrosti da posle tako teške stvari izađe u javnost da o tome govori, jer je time spasila mnogo druge dece.
Predsednik je rekao da će država uvek u ovakim slučajevima da reaguje izuzetno snažno, odgovorno i ozbiljno i da će takve majke uvek imati podršku države.


Ginekolog iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici osumnjičen za akušersko nasilje nad porodiljom u toj bolnici 12. januara, uhapšen je u subotu i određen mu je pritvor, a istragu sprovodi Više javno tužilaštvo iz tog grada.


Marica Mihajlović rekla je danas na TV K1 da će na sastanku sa predsednikom Srbije ispričati sve ono što joj se desilo, a od njega će tražiti samo da pravda bude zadovoljena.
“Predsedniku ću reći sve što mi se i desilo, nadam se da lekara neće niko štiti i da će zakon da uradi svoje i da će biti kažnjen. Imamo dosta dobrih doktora, nadam se da će se nešto promeniti i da neće više dolaziti do ovakvih slučajeva”, rekla je ona uoči sastanka.


Kako je rekla, svoju priču je odlučila da podeli kako bi se akušersko nasilje sprečilo, navodeći da joj se još nekoliko žena javilo sa istom pričom za istog doktora.

Vučić: U radu sa majkama i decom pokazati najviše odgovornosti

Predsednik je izjavio danas da oni koji rade sa decom i majkama moraju da pokažu najviše odgovornosti i ozbiljnosti, da se više ne bi dešavali slučajevi kao sa Maricom Mihajlović iz Sremske Mitrovice, čije je dete umrlo posle porođaja.


Vučić je tokom razgovora sa Mihajlović, koja je u javnosti iznela optužbe na račun lekara koji je porađao zbog smrti bebe, rekao da je pročitao sve što mu je bilo dostupno o tom slučaju, ne samo njene izjave, već i izjave nadležnih lica, sestara, babica, lekara.
“Iz izjava drugih sam video da ste od početka tražili, molili za carski rez, da ne ulazim u posao lekara i da nikoga ne osuđujem pre presude. Žao mi je što ste kroz sve prošli i pre svega žao mi je zbog posledica. Dete da vratimo ne možemo, ali možemo da pokušamo sebe da menjamo i da imamo drugačiji odnos u budućnosti. I zato se nadam da će ova vaša ispovest, sve što ste rekli, sve na šta ste nas upozorili, biti signal ljudima koji rade, sa majkama, sa decom”, poručio je Vučić.


On je istakao da je 99 odsto lekara je maksimalno posvećeno i najbolje moguće radi svoj posao, a da će onih jedan odsto morati još veću pažnju da usmeri ka onim životima koji su nam najvažniji.
“Video sam da su sve babice bile veoma fer i da su sve u najvećem delu potvrdile ono što ste vi rekli. Mnogo je važno da sve ljude koji rade taj najlepši, najhumaniji posao u našoj zemlji u svakom trenutku, bez obzira na lične probleme sa kojima se suočavaju, da uvek budu sto procentno posvećeni majkama, deci, jer je tu prosto najveća odgovornost. Zato verujem da ćemo, a da ne donosimo presude bez suđenja, moći da ustanovimo neka nova pravila i više odgovornosti i ozbiljnosti”, rekao je Vučić.


Dodao je da mu je bilo čudno, jer je lekar koji je porađao Maricu mnogo dobrih stvari učinio u životu.
Naglasio je da je čuo o problemima koje Marica ima, od socijalnih do drugih, i da će država svakako gledati da joj pomogne.
“Hvala vam na poštenju, hrabrosti i otvorenosti koju ste pokazali. To će sprečiti da se tako nešto ne ponovi drugim ljudima”, zaključio je Vučić.
On je poručio Maričinom mužu da sada mora da još više da vodi računa o svojoj supruzi.


Marica je zahvalila predsedniku što ih je primio i saslušao.
“Hvala vam što ste nas primili, što ste hteli da popričate sa nama, što ste nas podržali. Nadam se da će pravda biti da zadovoljena i da će krivac biti kažnjen”, rekla je Marica Mihajlović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

saracin

VUČIĆ DANAS dočekuje SARACINA

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom, saopštila je Služba…