Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je posle gotovo četiri decenije ovo prva poseta kubanskog predsednika Srbiji i da je ponosan i zadovoljan zbog toga, izražavajući zahvalnost na podršci koju ta zemlja pruža teritorijalnom integritetu Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je posle gotovo četiri decenije ovo prva poseta kubanskog predsednika Srbiji i da je ponosan i zadovoljan zbog toga, izražavajući zahvalnost na podršci koju ta zemlja pruža teritorijalnom integritetu Srbije.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa  predsednikom Kube Migelom Dijasom-Kanela Bermudesom istakao da je zadovoljan što je kroz razgovor mogao da razume poziciju Kube kao i da vidi kako se kubanski narod bori za slobodu i opstanak, kao i da dve zemlje dalje rade na unapređenju odnosa. 

“Zahvalan sam na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i moram da kazem da uz podrsku predsednika Kube i ministra spoljnih poslova  smo imali veliku podrsku u latinoameričkim i karipskim zemljama”, rekao je Vučić i istakao da su naši prijatelji sa Kube uvek bili od pomoći i davali  podrsku teritorijalnom integritetu Srbije.

Naš predlog je da reafirmišemo mešoviti međudržavni komitet sa Kubom

Predsednik Srbije je izjavio danas da je Srbija spremna da zajedno sa kubanskim prijateljima pomognemo u uvozu i izvozu hrane, a predložio je da se vrati mešoviti međudržavni komitet, koji defakto ne funkcioniše već 15-ak godina.

“Da uključimo ljude iz različitih ministarstava koji bi pronašli načine i puteve saradnje u oblasti sporta, zdravstva i da zajednički radimo na transferu tehnologija obeju zemalja. Kuba je u sportu velesila, a da ne govorim da su naši zdravstveni stručnjaci pokazali ogroman interes za kubanskim lekovima – sprejovima, vakcinama”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Kube  Migelom Dijas-Kanel Bermudesom.

Vučić je podsetio i da je Srbija uspela da napravi dovoljno raketnog punjenja u namenskoh industriji zahvaljujući starom eksplozivu koji je uvozila sa Kube.

Za Srbiju je važno da uvek može da računa na političku podršku Kube

Vučić je izjavio danas da je za Srbiju važno to što uvek može da računa na političku podršku Kube, kao što i ta karipska zemlja može da računa na podršku Srbije.

“Nijedne godine Srbija nije preskočila da da podršku zahtevu za ukidanju blokade Kubi. Uvek smo bili na strani pravde, istine”, poručio je Vučić na zajedničkoj konferenciji sa kubanskim kolegom Migelom Dijas-Kanel Bermudesom.

Srpski predsednik se prisetio kada je bio u poseti Kubi pre šest godina.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: