Podeli vest

Predsednik Srbije istakao je da očekuje dobar razgovor sa ruskim predsednikom

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom razgovarati najverovatnije u sredu ili četvrtak.

On je u razgovoru za TV Pink istakao da očekuje dobar razgovor i da postoje tri stvari koje su najvažnije kada je reč o gasnom aranžmanu.

BiH uvela sankcije Rusiji , Dodika i Republiku Srpsku nisu pitali

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je BiH uvela sankcije Rusiji dajući na svih 23 deklaracije pozitivno mišljenje protiv Rusije, ali da ne misli da to ima veze sa Republikom Srpskom.

“To je način kako se uvode sankcije, ali ne mislim da to ima veze sa Republikom Srpskom, ne mislim da je Dodik tu bilo šta uradio i da je kriv, niti Republika Srpska, prosto ih nisu ni pitali”, rekao je Vučić za TV Pink.

Biće teška zima, značaj prijateljstva s Mađarskom

Aleksandar Vučić istakao je danas da je od suštinskog značaja za Srbiju prijateljstvo sa Mađarskom, i da te dve zemlje ne moraju da brinu za hranu, ali upozorava da neće biti lako na zimu, jer “ludilu i histeriji nema kraja“.

Vučić je u izjavi za TV Pink rekao da Srbija ima u u svojim skladištima u Banatskom dvoru 162 miliona, a u ruskim 123 miliona kubnih metara gasa i da se na dnevnom nivou iz tih skladišta može povući pet miliona kubnih metara, što je nedovoljno, pošto tokom zimskih meseci trošimo 15 miliona kubnih metara.

Struja mora da poskupi, gledaćemo da bude niska cena

Predsednik Srbije izjavio je danas da će struja morati da poskupi, ali da to svakako neće biti “preko noći”, kao i da će se nadležni truditi da to i dalje bude niska cena, iako veća nego do sada.

Vučić je govoreći za TV Pink o ceni struje i poskupljenju, rekao da je struja u Srbiji najjeftinija u Evropi, bila je ranije u Ukrajini, od kako je izbio rat više, nije, kao i u Gruziji.

Besmislena ponavljanja izbora zbog drugih, ne zbog SNS

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da republički parlament još uvek nije konstituisan, odnosno konačni rezultati izbora još nisu proglašeni zbog toga što neki traže “besmislena ponavljanja izbora”.

“Zašto još uvek nemamo parlament? Zato što su tražili da pustimo besmislena ponavljanja izbora dok im pada na pamet da nas maltretiraju. A, to ne radi partija koju vodim, nego drugi”, rekao je Vučić za TV Pink.

Jesu li evropske vrednosti da se štite ubice dece?

Aleksandar Vučić zapitao je danas da li Srbija treba da oprosti ubistvo dece na Petrovačkoj cesti tokom akcije Oluja kako nas Hrvatska ne bi blokirala na putu ka EU i da li su to evropske vrednosti ili je to borba protiv zločinaca.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše poruke koje dolaze ovih dana iz Hrvatske o uslovljavanju Srbiju na putu ka EU, zatim kako vidi to što traže da se odreknemo “mita o Jasenovcu”, a vrh Hrvatske najavljuje da će blokirati evropski put Srbije zbog podizanja optužnice protiv četvorice hrvatskih oficira koji se terete za ratne zločine tokom Oluje 1995.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: