Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nisu planirane nikakve restrikcije struje i isključenja i najavio da će umesto toga građani koji budu štedeli struju dobiti veliki popust.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

VUCIC
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

“Nova vlada će uskoro napraviti plan, ali smo o tome već razgovarali i vlada će za mesec dana o tome obavestiti građane. Oni koji uštede struju u odnosu na isti mesec prethodne godine, na primer, septembar na septembar itd. imaće drastične popuste na cenu električne energije”, istakao je Vučić u obraćanju javnosti.

Dakle, ne planiramo da idemo sa isključenjima, ali oni koji sami budu štedeli daćemo im dodatni popust, kakav nisu očekivali, rekao je Vučić.

Kaže da je državi jeftinije da plati 57 evra po megavatu, koliko nas košta proizvodnja struja iako se prodaje građanima za oko 41 evra.

Pa uz te popuste neka košta i 100 evra po megavatu, to je jefinije nego da uvozimo struju kada bude koštala 1.000 evra po megavatu, naglasio je on.

“Želimo da građani ne osete ništa i da to bude na dobrovoljnoj bazi, a da može da uštedi i da mu račun, na primer, umesto 4.000 dinara bude 3.000 dinara”, naveo je Vučić.

Tako ćemo da zaradimo jer ćemo manje da uvozimo, dodao je predsednik


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: