Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom, a među temama razgovora bio je predstojeći samit o klimatskim promenama COP28, dalje jačanje sveobuhvatne saradnje, kao i aktuelna regionalna i globalna geopolitička situacija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bin zajed
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Vučić je zahvalio šeiku Mohamedu na pozivu da učestvuje na konferenciji COP28 koja će se krajem godine održati u Emiratima, istakavši da će ovaj događaj biti izuzetna platforma na kojoj će svetski lideri razmeniti iskustva i konkretna rešenja u pogledu gorućih problema u oblasti klimatskih promena i energetske tranzicije, saopšteno je iz Predsedništva.

Vučic je izrazio nadu da će imati priliku i za lični susret sa šeikom Mohamedom, čime bi se dodatno učvrstile prijateljske veze Srbije i UAE.

Predsednik je istakao da je partnerstvo sa UAE od najvećeg značaja za našu zemlju, ne samo zbog globalnog ugleda, već i pažnje koju ova uticajna zemlja posvećuje odnosima sa Srbijom.

Predsednik Vučić je ponovio da smo na Emirate uvek mogli da se oslonimo u teškim vremenima, te je izrazio posebnu zahvalnost na uloženom uticaju i ugledu koji UAE ima na međunarodnoj sceni kada je u pitanju deeskalacija tenzija na Kosovu i Metohiji i podrška za rešavanje situacije mirnim putem.

Sagovornici su razmenili mišljenja i o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa, a saglasili su se da nastave zajednički da rade na unapređenju ekonomskog i investicionog partnerstva dveju zemalja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: