Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu razgovarali su danas o proširenju ekonomske saradnje

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić čavašoglu
TANJUG/ JADRANKA ILIC

ursku vidimo kao snažnog partnera i veoma smo posvećeni razvoju i produbljenju sveukupnih odnosa, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom i ukazao da dve zemlje imaju zajedničke ekonomske interese kao i da je za Srbiju od izuzetnog značaja saradnja na projektu izgradnje i eksploatacije Turskog toka.

Tokom sastanka razgovarano je i o potpisivanju sporazuma, koji će omogućiti građanima Srbije i Turske da posećuju obe zemlje samo sa ličnim kartama, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je istakao da Srbija ostaje posvećena daljem unapređenju saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, te iskazao zadovoljstvo razvojem političkih odnosa dve zemlje, koji su na najvišem nivou zahvaljujući intenzivnom dijalogu, poverenju i uzajamnoj podršci.

„Tursku vidimo kao snažnog partnera i veoma smo posvećeni razvoju i produbljenju sveukupnih odnosa. Imamo zajedničke ekonomske interese i bitno nam je što Turska velikim investcijama pomaže napredak manje razvijenih delova Srbije“, rekao je Vučić i istakao da veoma ceni lični doprinos predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana bilateralnoj saradnji i dovođenju turskih investitora našu zemlju.

Vučić je takođe poručio da je infrastrukturno povezivanje ključ za još snažniji razvoj privrede i veća ulaganja, ali i za saradnju u čitavom regionu, te da je autoput Beograd-Sarajevo-Beograd najznačajniji projekat, koji će se realizovati uz finansijsku pomoć Turske.

„Od izuzetnog značaja za Srbiju je i saradnja na projektu izgradnje i eksploatacije Turskog toka, koji omogućava snabdevanje regiona prirodnim gasom, a čijom realizacijom se obezbeđuje diversifikacija pravaca i izvora snabdevanja i unapređuje sigurnost snabdevanja naših zemalja, kao i šireg regiona“, poručio je predsednik Srbije konstatujući da je naša zemlja zainteresovana i za nastavak saradnje u oblasti energetike, ali i turizma kao sektora sa velikim potencijalom.

Predsednik Vučić poručio je, tokom susreta sa ministrom spoljnih poslova Turske, da je za Srbiju očuvanje mira i stabilnosti u regionu od ključnog interesa, te da samo intenzivna saradnja svih zemalja Zapadnog Balkana može omogućiti prosperitet i razvoj ne samo Srbije, već i svih zemalja u okruženju.

„Radite odličan posao za svoju zemlju i ceo region”, poručio je Čavušoglu.

On je preneo pozdrave predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji će, kako je najavio, uskoro posetiti Srbiju i region. Čavušoglu je, takođe, zahvalio na velikoj podršci koju Srbija pruža turskim kompanijamam, kao i na posvećenom radu naše zemlje na stalnom unapređenju uslova za investitore.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: