Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Koridor 10 i dalje jedan od najbezbednijih puteva u Evropi

Autor : Bilten.rs , Izvor :

VULIN
FOTO TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/

Vulin je istakao da svako ko prođe kroz Srbiju mora da se oseća sigurno i bezbedno, a da će srpska policija pojačanim i preventivnim prisustvom pružiti svim putnicima maksimalnu zaštitu.

Vulin je obišao dežurnu patrolu policije na odmorištu Begaljičko brdo i upoznao se sa aktivnostima iz Plana bezbednosne zaštite lica i imovine na putnim pravcima Koridora 10 za turističku sezonu za ovu godinu.

””Pred početak turističke sezone i letnjih odmora, pojačane su mere i aktivnosti policije na odmorištima u sklopu benzinskih stanica i ugostiteljskih objekata, na parkiralištima i naplatnim stanicama na Koridoru 10, a intenzivirane su i granične provere na graničnim prelazima na Koridoru 10“, rekao je Vulin, navodi se u saopštenju MUP-a.

Dodao je da će policijski službenici tokom turističke sezone kontinuirano obilaziti lokacije koje se koriste za odmor putnika u cilju sprečavanja i otkrivanja krivičnih dela i prekršaja nad stranim i domaćim državljanima.

Vulin je istakao da će, pored saobraćajne policije, nadzor saobraćaja vršiti i pripadnici Helikopterske jedinice u saradnji sa svim linijama rada, dok će sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja biti realizovane brojne preventivne aktivnosti kako bi, kaže, vozači bili upoznati sa rizicima nastanka saobraćajnih nezgoda kao posledice umora vozača.

Najavio je i da će sa JP “Putevi Srbije” biti organizovano informisanje stranih državljana.

Ministar je kazao da je prošle godine tokom letnje turističke sezone broj krivičnih dela na parking prostorima benzinskih pumpi, ugostiteljskih objekata i parkirališta na putnim pravcima Koridora 10 smanjen za 40 odsto i da nije bilo izvršenja najtežih krivičnih dela protiv života i tela, odnosno protiv imovine.

””Ostvarivanjem povoljnijeg stanja bezbednosti na Koridoru 10 tokom 2021. godine, u odnosu na raniji period, postignutim boljim rezultatima rada policije, povećan je stepen lične i imovinske sigurnosti građana Srbije i stranih državljana koji dolaze u Srbiju ili prolaze kroz našu zemlju”, rekao je Vulin.

Naglasio je da je Koridor 10 i dalje najbezbedniji putni pravac u Evropi i izrazio očekivanje da će se takav trend i nastaviti tokom predstojeće letnje turističke sezone.

””Srbija je bezbedna zemlja, Koridor 10 je najbezbedniji evropski put. Nastavićemo da vršimo pojačano angažovanje policijskih službenika na Koridoru 10, kao i na svim drugim saobraćajnicama u našoj zemlji. Svako ko boravi ili prolazi kroz Srbiju mora da se oseća sigurno i bezbedno”, poručio je ministar.

Dežurnu patrolu policije na odmorištu Begaljičko brdo obišli su i vršilac dužnosti direktora policije Dragan Vasiljević, načelnik UKP Bogdan Pušić, načelnik Uprave policije Dejan Bojović i načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: