Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se danas sastao se ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo, istakao je da ju je obavestio o ugroženosti Srba na Kosovu i Metohiji i o neophodnosti održavanja posebne sednice Saveta bezbedosti UN.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

“Detalјno sam obavestio ambasadorku Čen Bo o ugroženosti Srba na Kosovu i Metohiji i o delikatnosti bezbednosne situacije, koja narušava stabilnost celog regiona. Istakao sam neophodnost održavanja posebne sednice Saveta bezbednosti UN, kako bi celokupna svetska javnost saznala o tenzijama na KiM i teškom položaju Srba”, naveo je Vučih na instagram nalogi buducnostsrbijeav.

On je preneo i da je zahvalio na jasnom i doslednom stavu NR Kine o nalaženju rešenja u okvirima dijaloga i Rezolucije 1244 SB UN, kao i na podršci naporima Srbije da očuva teritorijalni integritet i suverenitet.

“Ponovio sam zahvalnost našim kineskim prijateljima i ambasadorki Čen Bo na ličnom zalaganju i ogromnom trudu koji je uložila u jačanje odnosa naše dve zemlje”, naveo je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…