Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa komandantom komande združenih snaga NATO u Napulju, admiralom Stjuartom Mančom, izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog drastičnog pogoršanja već teške situacije srpske zajednice na KiM.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/

On je rekao da Srbija očekuje od KFOR-a da zadrži neutralnu poziciju i da proaktivno deluje u cilјu sprečavanja bilo kakvog narušavanja bezbednosne situacije na terenu.

Vučić je na Instagramu saopštio da je imao “dobar i otvoren razgovor” sa admiralom Mančom, u kome su razmenili mišljenja o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog istoka.

“Izrazio sam ozbiljnu zabrinutost zbog drastičnog pogoršanja već teške situacije srpske zajednice na KiM i ponovio da Srbija podržava angažovanje KFOR u striktnom, potpunom i nepristrasnom sprovođenju mandata na osnovu Rezolucije SB UN 1244, kao i da očekujemo da KFOR zadrži statusno neutralnu poziciju i da proaktivno deluje u cilјu sprečavanja bilo kakvog narušavanja bezbednosne situacije na terenu”, napisao je Vučić na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!