Podeli vest

U sklopu priprema za zimu, domaćinstva bi trebalo da razmišljaju i o čišćenju dimnjaka, kako ne bi zvali dimničare usred grejne sezone, izjavio je za Tanjug Nenad Mitrović, ispred Komunalno preduzeće “Eko Dim”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

“Pravo vreme za čišćenje dimnjaka je svakako pre početka grejne sezone, koja počinje 15. oktobra. U zavisnosti od temperatura taj datum je promenljiv, ali je najbolje krajem leta, početkom jeseni”, rekao je Mitrović.

Prema njegovim rečima, čim su krenule hladne noći, počeli su u većoj meri i pozivi građana za čišćenje dimnjaka.

“Trenutno nije gužva, imamo oko 30 poziva dnevno, a kad krene grejna sezona oni na dnevnom nivou bude i preko 100 poziva”, rekao je Mitrović.

On je dodao “Eko Dim” raspolaže dovoljnim brojem ekipa i oko 20 dimničara koji mogu u prihvatljivom roku izvršiti sve planirane intervencije. Usluge čišćenja dimnjaka koštaju oko 4.500 hiljade.

“Veoma je važno da se domaćinstva na vreme pripreme za grejnu sezonu. Većina domaćinstava i uradi značajne pripreme na vreme kada je u pitanju kupovina ogreva, što uglavnom čine u toku leta”, naveo je Mitrović.

On kaže da su, međutim, retka domaćinstva koja tada očiste i dimnjake, iako je i to bitno.

“Ako građani čiste dimnjake tek u grejnoj sezoni, onda dolaze u problem jer moraju dugo da čekaju uslugu, više dana pa i nedelja i onda kada nas pozovu pričaju: ‘Da li možete kod nas da dođete preko reda, imamo bebu?’ili ‘Zovem za moje nepokretne roditelje, pa ako može nešto preko reda?’ i slično. Zato apelujemo još jednom na sve da, ako već nisu do sad, da onda što pre pozovu dimničare i spremno dočekaju grejnu sezonu”, istakao je Mitrović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: