Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) pri UN Muhamedom Abušahabom, s kojim je razgovarao o predstojećoj sednici Generalne skupštine UN i svim implikacijama eventualnog usvajanja nametnute rezolucije o Srebrenici.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/VIDEO

Vučić je naveo da je sagovornika upoznao sa tim da bi usvajanje rezolucije o Srebrenici dovelo do novih tenzija, dubokih podela i otvaranja starih rana svih naroda koji su stradali na tim područjima, ali i u mnogim zemljama širom sveta.

“U tom smislu, ponovio sam da UEA, kao zemlja koja je čvrsto posvećena promociji mira, pomirenja i povezivanja, predstavlja primer diplomatske razboritosti, koja je svima nama danas potrebna više nego ikada pre”, zaključio je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je saopštio da je sagovorniku ukazao na opasan presedan i motive pokretanje rezolucije, kao i na skrivene agende koje nemaju za cilj očuvanje sećanja na žrtve, već pritisak na Srbiju u pogledu drugih otvorenih pitanja.

“Posebno sam naglasio da je Srbija, za razliku od drugih strana koje su učestvovale u sukobima u bivšoj Jugoslaviji, uvek pokazivala iskren pijetet prema svim žrtvama, uz spremnost da se suoči sa istorijskim događajima u cilju stvaranja zdravih osnova za pomirenje i saradnju, kao i očuvanje teško stečenog mira u regionu”, naveo je Vučić.

Predsednik Vučić se sastao sa stalnim predstavnikom Ugande pri UN u Njujorku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa stalnim predstavnikom Republike Ugande pri UN Adoniom Ajebarom. Prethodno, predsednik Vučić razgovarao je sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN Muhamedom Abušahabom.

Predsednik Vučić će tokom dana imati još sastanaka sa brojnim stalnim predstavnicima država članica pri UN. Predsednik Vučić će u Njujorku 23. maja prisustvovati sednici Generalne skupštine UN na kojoj će se razmatrati predlog rezolucije o Srebrenici.

Predsednik Vučić se sastao sa stalnim predstavnikom Sent Vinsenta i Grenadina pri UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa stalnim predstavnikom Sent Vinsenta i Grenadina pri UN Ingom Rondom King. Prethodno, predsednik Vučić je razgovarao sa stalnim predstavnikom Republike Ugande pri UN, Adoniom Ajebarom, kao i sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN Muhamedom Abušahabom.

Predsednik Vučić će tokom dana imati još sastanaka sa brojnim stalnim predstavnicima država članica pri UN. Predsednik Vučić će u Njujorku 23. maja prisustvovati sednici Generalne skupštine UN na kojoj će se razmatrati predlog rezolucije o Srebrenici.

Predsednik Vučić se sastao sa stalnim predstavnikom Sent Lucije pri UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa stalnim predstavnikom Sent Lucije pri UN, Menisom Rambali. Prethodno, predsednik se sastao sa stalnim predstvanikom Sent Vinsenta i Grenadina pri UN, Ingom Rondom King.

Pre toga, Vučič je razgovarao i sa stalnim predstavnikom Republike Ugande pri UN, Adoniom Ajebarom, kao i sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN, Muhamedom Abušahabom.

Tokom dana, Vučić će imati još sastanaka sa brojnim stalnim predstavnicima država članica pri UN. Predsednik Vučić će u Njujorku 23. maja prisustvovati sednici Generalne skupštine UN na kojoj će se razmatrati predlog rezolucije o Srebrenici.

Predsednik Vučić se sastao ambasadorom Rusije pri UN Vasilijem Nebenzjom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa stalnim predstvavnikom Ruske Federacije pri UN Vasilijem Nebenzjom.

Prethodno, Vučić se sastao sa stalnim predstavnikom Sent Lucije pri UN Menisom Rambali i sa stalnim predstavnikom Sent Vinsenta i Grenadina pri UN Ingom Rondom King. Razgovarao je i sa stalnim predstavnikom Republike Ugande pri UN Adoniom Ajebarom, kao i sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom Abušahabom. Tokom dana, predsednik Vučić imaće još sastanaka sa brojnim stalnim predstavnicima država članica pri UN.

Predsednik Vučić će u Njujorku 23. maja prisustvovati sednici Generalne skupštine UN na kojoj će se razmatrati predlog rezolucije o Srebrenici.

Predsednik Vučić se sastao sa stalnim predstavnikom Alžira pri UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa stalnim predstavnikom Narodne Demokratske Republike Alžir pri UN Amarom Bendžamom.

Prethodno, predsednik Vučić se sastao sa stalnim predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vasilijem Nebenzjom, stalnim predstavnikom Sent Lucije Menisom Rambali i sa stalnim predstavnikom Sent Vinsenta i Grenadina Ingom Rondom King.

Razgovarao je i sa stalnim predstavnikom Republike Ugande pri UN Adoniom Ajebarom, kao i sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom Abušahabom. Tokom dana, predsednik Vučić imaće sastanak sa stalnim predstavnikom Arapske Republike Egipat u UN, a razgovaraće i sa stalnim predstavnikom Narodne Republike Kine Fu Congom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: