Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom inostranih poslova Kraljevine Danske Larsom Lekeom Rasmusenom koga je upoznao sa razvojem situacije na Kosovu i Metohiji koju je okarakterisao kao najkomplikovaniju i najopasniju do sada.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Vučić je istakao da su događaji od 24. septembra, najjasniji pokazatelj namere Prištine da onemogući bilo kakav dogovor sa Beogradom i normalan život Srba na severu KiM, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je posebno naglasio značaj daljeg međunarodnog prisustva na KiM i pozvao predstavnike međunarodne zajednice da preduzmu sve potrebne mere u cilju sprečavanja opasnih i neodgovornih poteza Prištine i zaštite srpskog stanovništva u pokrajini, kao i povlačenje pripadnika takozvane specijalne kosovske policije sa severa KiM.

Napominjući da je Srbija spremna da radi na nastavku dijaloga uz posredstvo EU, Vučić je podsetio da je Beograd sproveo sve svoje obaveze koje proističu iz Briselskog sporazuma.

On je istakao i da se krhki mir koji postoji na prostoru KiM čuva zahvaljujući odmerenosti srpskog naroda koji ulaže nadljudske napore da odoli svim pritiscima režima u Prištini.

Sagovornici su, takođe, razgovarali o članstvu Srbije u Evropskoj uniji, a predsednik Vučić je naveo da naša zemlja ceni podršku Danske i predložio pokretanje saradnje u oblasti stručnog usavršavanja državnih službenika u okviru evropskih integracija.

Vučić je sa ministrom Rasmusenom razmenio mišljenja o svim temama od obostranog interesa, među kojima i o intenziviranju ekonomske i saradnje u oblasti IT sektora, o životnoj sredini, biotehnologiji, kulturi i drugim.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: