Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa državnom podsekretarkom za javnu diplomatiju i javne poslove SAD Elizabet Alen o pritiscima sa kojima se suočavaju Srbija i Srbi i zamolio SAD da pojača svoj angažman i iskoristi svoj uticaj kako bi se očuvala stabilnost regiona.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

“Ukazao sam na pritiske sa kojima se suočavaju Srbija i Srbi i zamolio SAD da pojača svoj angažman i iskoristi svoj uticaj kako bi se očuvala stabilnost regiona i stvorili preduslovi za iskrenu saradnju i konkretan napredak regiona i svih naših građana ka boljoj i prosperitetnijoj budućnosti”, napisao je Vučić na instagramu.

Naveo je da su razgovarali i o regionalnim i geopolitičkim pitanjima, kao i o jačanju bilateralnih odnosa Srbije i SAD.

“Dobar i koristan razgovor sa državnom podsekretarkom @statedept Alen o regionalnim i geopolitičkim pitanjima, kao i o jačanju bilateralnih odnosa Srbije i SAD. Razmotrili smo mogućnosti za širenje saradnje Srbije i SAD u oblasti kulture i obrazovanja, naročito različite vrste programa za stipendije, za razmenu studenata, kultura i znanja”, napisao je Vučić. Vučić je naveo da su razgovarali i o podršci SAD napretku Srbije na putu ka punopravnom članstvu u EU.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: