Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je nova runda dijaloga trebalo da bude održana u Briselu 6. ili 7. novembra ali da druga strana nije to prihvatila.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

On je za Tanjug rekao da je tako bilo dogovoreno, ali da misli da druga strana nije to prihvatila.

Govoreći o pisanju opozicionih medija i “dokumentarnom filmu” koji je o njemu napravljen, Vučić je rekao da sve razume, i to što su mu sudili u filmu bez njegovog pristustva, ali da ne zna čemu je služila prazna čaša.

“Da li je to služilo da zaliju stolicu. To je bilo baš idiotski, da zaliju stolicu.To je kao kada imate ostrašćenog navijača Crvene zvezde ili Partizana. Nema te sile, Niko živi ne veruje u priču o nezavisnom mediju”, rekao je Vučić.

U Briselu se plaše Kurtijevih botova, društvene mreže utiču na Brisel

Predsednik je istakao da se u Briselu plaše botova Aljbina Kurtija, koji preko društvenih mreža imaju veliku uticaj na briselsku politiku.

Vučić je zahvalio predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen što se ponašala mnogo korektnije od nekih evropskih kolega, jer nije htela da reaguje na prvu loptu kada su svi tražili da se uvedu određene meru Beogradu po svaku cenu.

Ali ne o pitanju KiM, jer ona misli isto što i svi oni misle kada je o tome reč, rekao je Vučić.

“Hvala EU na ogromnom novcu za prugu Beograd – Niš i što ona nije htela da reaguje na prvu loptu kada su svi tražili da se uvedu određene meru po svaku cenu Beogradu i došla je i htela da sasluša našu stranu”, naveo je je Vučić u intervjuu za Tanjug.

Infrastrukturni projekti moraju se graditi sa vizijom

Kada se radi o velikim infrastrukturnim projektima, Vučić je istakao da Srbija danas sanja velike snove, nakon što je jedno vreme ”prestala da ih sanja i ušla u preživljavanje”.

”Naš problem je što smo u socijalizmu imali velike snove, a brzo smo prestali da ih sanjamo i ušli u preživljavanje. Mi smo u projekte koje sada radimo, ušli sa velikim snovima. Evo, kada krenete u Grčku, što neko ne bi znao kako izgleda Grdelička klisura? Tih 28 kilometara do tamo smo mi izgradili. To su mogli i neki drugi, ali nisu se snovi tog tipa sanjali, mislilo se – bolje da se poveća plata dva dinara, da se nekome dodvori, nego da ostvarimo velike infrastrukturne projekte koji će nam doneti dvadeset dinara. Ali, znate, ovde se gledalo da je važnije šta će biti dan unapred, nego šta će biti za dve-tri godine”, rekao je Vučić za Tanjug.

Na pitanje kako vidi Srbiju za 40 godina, on je rekao da su snovi i vizija od ključnog značaja, i da bez toga nema napretka.

”Gradimo infrastrukturne projekte takvih razmera, vidite kako nam izgleda aerodrom, železnička stanica… Kako će izgledati autobuska stanica za samo nekoliko meseci, a pogledajte, pruga Niš-Dimitrovgrad, Niš-Brestovac, idu radovi, danas sam gledao kako to izgleda. Gradi se deonica auto-puta kroz Toplicu prema Prištini i Gračanici. Uskoro potpisujemo ugovor za auto-put Beograd-Zrenjanin, pa radovi na takozvanom ”Smajliju” Ruma-Šabac”. To menja život ljudima i drastično menja standard, a to sve doprinosi investicijama”, rekao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: