Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte pri OEBS u Beču i najvišim diplomatskim predstavnicima tih zemalja u Beogradu, objavljeno je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KVINTA
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadore zemalja Kvinte pri OEBS u Beču i najviše diplomatske predstavnike tih zemalja u Beogradu i sa njima razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine, kao i o drugim regionalnim pitanjima.

Predsednik Vučić je još jednom ponovio da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom i insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština, čije je uspostavljanje dogovoreno Briselskim sporazumom, jer u suprotnom učešće u dijalogu gubi smisao, saopštila je Služba za informisanje predsednika republike.

Predsednik Vučić i ambasadori Kvinte razgovarali su i o bezbednosnoj situaciji u Evropi, kao i evrointegracijama Srbije. Predsedik je posebno istakao da Srbija ceni dobru saradnju sa OEBS-om kao jednom od najznačajnijih međunarodnih organizacija, kao i njenom misijom u Srbiji, navedeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: