Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića, sa kojim je razgovarao o jačanju sveukupne saradnje dveju zemalja, evropskom putu regiona i drugim aktuelnim pitanjima.

Predsednik Vučić je čestitao ministru Konakoviću na imenovanju i rekao da je Srbija opredeljena za jačanje bilateralnih odnosa sa BiH uz dalju izgradnju međusobnog poverenja i solidarnosti, saopštila je Služa za saradnju s medijima predsednika republike.

On je naglasio doslednost Srbije politici očuvanja mira i stabilnosti u regionu i poštovanja međunarodnog prava, kao i da u tom smislu naša zemlja poštuje integritet Bosne i Hercegovine i Republike Srpske unutar BiH, kao i svaki dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda u okvirima postavljenim Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Predsednik je ponovio da Srbija pozdravlja odluku o dodeljivanju Bosni i Hercegovini statusa kandidata, istakavši da je to pozitivan signal za dalji napredak i povezivanje celog regiona.

Sagovornici su se saglasili da, u tom kontekstu, realizacija zajedničkih infrastrukturnih projekata, među kojima je trenutno svakako najvažniji izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, daje dodatni impuls snažnom jačanju ekonomske saradnje, ali i boljem povezivanju, navedeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: