Podeli vest

Šejk Muhamed bin Zajed je veliki, iskreni prijatelj države Srbije, i nadam se da ćemo ga zainteresovati za još neke investicije, i da će češće dolaziti u našu zemlju, zaključio je predsednik Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa predsednikom Ujedinjenih arapskih Emirata šejkom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, koga je dočekao danas posle podne u Beogradu, istaka da je on veliki, iskreni prijatelj Srbije i izrazio nadu da će uspeti da ga zainteresuje za još neke investicije. „Danas je u posetu Srbiji stigao predsednik UAE šejk Muhamed, naš veliki prijatelj. Vema sam srećan što imamo priliku da sa njim razmenimo mišljenje i danas i večeras, kada će sa nama biti premijerka i veliki broj ministara. Mnogo toga možemo da naučimo, sagledamo i vidimo kakvi su planovi i očekivanja. Ako neko zna šta je to što možemo da očekujemo po pitanju cena i količina nafte onda je to on“, naglasio je Vučić u izjavi novinarima.

Preneo je da je iz razgovora, koje je imao s njim, neke okvirne stvari već saznao, što je važno kako bi znali šta nam je činiti u narednom periodu. „Razgovarali smo o celokupnoj situaciji i u Ukrajini i regionu. Upoznao sam ga s tim šta je to što se očekuje od Srbije sa zapada, šta je to i pod kakvim se sve, neko bi ih nazvao pritiscima, neko drugim imenom, nalazimo“, dodao je on.

Vodimo racuna o svojim interesima i po pitanju nafte

Aleksandar Vučić je izjavio danas, posle sastanka sa predsednikom UAE Mohamedom bin Zajed Al Nahjanom, da Srbija vodi računa o svojim intresima i po pitanju nafte i da sada sve ozbiljne zemlje sada moraju dugoročno da razmišljaju kako će je obezbediti.

Na pitanje novinara da li je postignut neki dogovor oko snabdevanja nafte sa UAE, Vučić je rekao da ne može da govori oko snabdevanja nafte, već samo o dugoročnim planovima.

Sa milijardom iz UAE potpuna likvidnost Srbije

Predsednik Srbije je rekao je večerasda će kredit od Ujedinjenih Arapskih Amirata u iznosu od milijardu dolara biti na raspolaganju dan pošto se obavi ratifikacija sporazuma i da će time biti obezbeđena potpudna likvidnost zemlje.

Na pitanje Tanjuga da li su sredstva kredita od UAE na raspolaganju i kada će biti, Vučić je odgovorio da jesu, ali da Srbija mora da obavi još neke svoje tehničke stvari i da to ratifikuje i da će dan posle toga imati sredstva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ